Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [ elektryka] czy taka pojemnosc akumulatora wystarczy?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Danek25
    za mały oj za mały. No chyba ze auto gasisz i nie masz zwyczaju np posłuchać radia lub jeśli masz oglądać na postoju TV. Wtedy to bym nie ryzykował z 65Ah Zresztą taka bateria może się przeładowywać elektrolit będzie sie gotował i szlak ją trafi szybko. Ja u siebie jak kupiłe auto miałem 110Ah oryginał BMW. W związku z tym że była z 2000r i mimo że jeszcze śmigała to ją wymieniłem. Zarzuciłem Bannera tyle że 100Ah bo jak pytałem o 110 taką jak miałem to mi proponowali od ciągnika :D bo do samochodów ponoć 100 na polskim rynku nie ma. Bannera stosuję już chyba w 4 aucie i zawsze bez kłopotów. Polecam tym którzy szykują się na wymianę aku.
    hehe co za siewniki :D

oryginalne są podobno żelowe a więc te 110Ah daje solidną moc rozruchową :) podejżewam że pewnie jak przy standardowym aku jakieś 150-160Ah

Jeżeli chodzi o ceny stąd już wiecie dla czego kupiłem typową markową żelówkę, jak zobaczyłem ceny akumulatorów to za mniej więcej tą kasę kupiłem to co mam. A kogo bym nie pytał czy zwykły jest lepszy czy żelowy, każdy walił tylko dziesiątki zalet żelowych akumulatorów...
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    hehe co za siewniki :D

oryginalne są podobno żelowe a więc te 110Ah daje solidną moc rozruchową :) podejżewam że pewnie jak przy standardowym aku jakieś 150-160Ah

Jeżeli chodzi o ceny stąd już wiecie dla czego kupiłem typową markową żelówkę, jak zobaczyłem ceny akumulatorów to za mniej więcej tą kasę kupiłem to co mam. A kogo bym nie pytał czy zwykły jest lepszy czy żelowy, każdy walił tylko dziesiątki zalet żelowych akumulatorów...[/quote]

No napewno żelowy to żelowy, ale po co przepłacać jak 100Ah spokojnie polata około 4 lat. Mówie tu o markowej bateri. Bannera stosuję od kilku lat i nigdy mnie nie zawiodły te aku. Na marginesie te aku są też wkładane przez producentów samochodów nie tylko osobowych jako pierwszy montaż. Tak więc coś to oznacza. Po drugie np 4 lata to przynajmniej jak dla mnie dużo czasu a w tym okresie znudzi mi się E38 i napewno będzie zmiana, więc kolejny właściciel niech idzie i kupuje sobie żelowy

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    A kto przepłacił? :) ja swój kupiłem za 530zł i była to ostatnia sztuka na magazynie z czasów dobrobytu ;) nowe dostawy jakie dostali na sklepy wrzucili za 720zł :/ dla tego od razu kazałem ziomkowi mi go zostawić :)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Dzięks wszystkim,zostaje przy starym aku ,nowy niestety idzie z 525i do sprzedaży-postanowiono.[przekonaliście mnie].

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Ja wsadziłem Centrę Futura coś tam z "górnej pulki" 92Ah bodajże i 900A, a i ten mi padł ostatnio jak przysnalem w samochodzie na 2h z wlączonym CD :D

65 to za mało.... :/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    Dla przykładu wytrzymałości mojej 100Ah bannera. Przedwczoraj rano około 9 wytawiłem furę z warsztatu (żeby było miejsce dla moich klijętów). Nie świadomie nie przekręciłem kluczyka w pozycję 0 tylko pozostał na pozycji 1 (włączona zmieniarka i świecący wyświetlacz MK1, no i żyjąca kupa odbiorników w całym aucie. Przychodzę wieczorkiem około 21 do auta, a tam ... jasno w środku. Patrzę no ładny klops włączony wyświetlacz i płytka sobie ciapie. OHO pomyślałem. No i auto odpalam. Faktycznie był odczuwalny spadek zasilania ale odpaliła. Więc myśle że luzik. Jak by nie było to 12h zrobiło swoje.

Uprawnienia umieszczania postów