-
Banned
Spryskiwacz szyb
Witam,problem mam ze spryskiwaczem szyb– dziala dziwnie ale nie sika. Myslalem ze zatkane weze wiec przedmuchalem i dalej nic wiec zdjalem wezyk na podszybiu i okazuje sie ze plyn podaje ale nie na tyle mocno aby tryskal na szybe a druga sprawa to taka ze gdy trzymam manetke od sprysku to silnik dziala przerywajaco,to samo jest z pradem w kostce od tego silniczka. Czy e65 tak ma ze nie tryska na szybe jednolicie a tylko przerywajaco? Wydaje mi sie ze cos jest do dupy. Radzcie koledzy
-
7er Freak
Pompa musi chodzic jednolicie pare sekund z tego co pamietam.
-
Banned
no wlasnie chodzi pare sekund i przestaje a za chwile znow.
Czy ta wycieraczka od pasazera jest polaczona z ta od kierowcy wezykiem na trojniku?
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
wydaje mi siê, ¿e konieczne bêdzie przeczyszczenie zbiorniczka na dole tam gdzie wchodzi pompka...pewnie jest syf i przy okazji wymieñ pompkê to standard z vw kupisz za grosze. Przedmuchanie mo¿e nie pomóc ja wymieni³em ca³y przewód od wycieraczki na zwyk³y przewód do spryskiwaczy plus zwyk³y spryskiwacz. Tak to umie¶ci³em, ¿e nie widaæ ró¿nicy bo schowane jest wszystko. Problem w tym, ¿e przewód standardowy jest bardzo ciasny przez ten kabelek, który ogrzewa p³yn i ³atwo siê zatyka.
Ja próbowa³em kupiæ w UK sam przewód, ale sprzedaj± tylko z ca³ym piórem to sobie darowa³em. Powodzenia
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Panowie czy to pewne ze spryskiwacz powinien chodzic bez przerwy? U mnie tak do dupy dziala spryskiwanie szyb ze nie jest cala szyba zmoczona i wycieraczka skacze. Da sie kupic same dysze (koncowki) czy trzeba wymieniac calosc? (Razem z przewodem i ramieniem wycieraczki?)
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Jezeli co¶ Ci siê mogo popsuæ w takim prostym uk³adzie to jest tylko pompka! Wymieñ j± na now± - koszt 25PLN i zobaczysz!
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum