Otó¿ to. Teraz montuje siê zaciski nie z ¿eliwa lecz ze stopów aluminium. S± l¿ejsze (mniejsza masa nieresorowana) ale i dro¿sze i sporo wiêksze od ¿eliwnych odpowiedników :)
Pozdrawiam :papa:
Otó¿ to. Teraz montuje siê zaciski nie z ¿eliwa lecz ze stopów aluminium. S± l¿ejsze (mniejsza masa nieresorowana) ale i dro¿sze i sporo wiêksze od ¿eliwnych odpowiedników :)
Pozdrawiam :papa:
Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci
dzisiaj wymienia³em spalon± ¿arówke w ringu (lewa strona)
robi³em to w M-AUTO w Katowicach i pan robi³ to 10 min
wygl±da to zatem tak :
odkrêcamy pokrywe ( ta plastikowa od góry)
odkrecamy nastêpnie ¶rubki mocujace lampe
nastêpnie odpinamy przewody i wypychamy lampe (ca³±) do przodu
nie ruszamy wogóle ZDERZAKA pisa³em u góry ¿e lewa strona bo po prawej mamy bardzo zabudowane i nie wiem jak po tamtej stronie to wygl±da, jednak po lewej zderzaka nie trzeba zdejmowaæ.
z tego co gada³em z kolesiem to wszystkie wersje przed liftem nie musz± mieæ zdejmowanego zderzaka do wymiany ¿arówek.
kosz operacji 70 pln
ringi ¶wiec± jak nowe w ori (¿ó³tym ) kolorze)
chcia³em od razu zmieniæ ¿arówki te postojowe z ¿ó³tego na bia³e bowiem tak nakazuje polskie prawo jednak w moim przypadku ¿arówki oblaz³y z ¿ó³tej farby i ró¿nica jest bardzo niewielka wiec zostawi³em tak jak fabryka wyda³a
s±dze ¿e rozwia³em w±tpliwo¶ci co do demonta¿u zderzaka w takowym przypadku!
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!
Wiem, ¿e temat leciwy, ale w³a¶nie wczoraj, zmienia³em w obu lampach, ¿aróweczki ringów i meldujê uroczy¶cie, ¿e roboty jest na kilka godzin, trzeba zdejmowaæ zderzak, spryskiwacze reflektorów itp.
Mo¿e siê komu¶ przyda info.
Pozdr.
Ja wymienia³em w hmm lewej lampie i trwa³o to 3 minuty - ¿adnego zderzaka nie trzeba zdejmowaæ !!
W polifcie, to ciekawe, zdrad¼ jak, to ja te¿ nastêpnym razem ¶ci±ga³ nie bêdê.
Nie wiem jak Wam udaje siê wymieniæ to bez zdejmowania lub ( jêsli to mo¿liwe) opuszczania zderzaka... ja w swojej przedliftowej E65 musia³em zdj±æ zderzak... hmmm a mo¿e macie takie ma³e, zwinne r±czki :) ?
Spali³a mi siê jedna postojówka wiêc... Do ¿arników 6000k dokupi³em ledy 5W z tej aukcji -> http://allegro.pl/ringi-led-5w-bmw-e...486025233.html
a efekt jest taki:
[IMG]Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
[IMG]Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Wystarczy odkrecic lampe na 4 sruby i ja lekko wysun±æ i wtedy jest duzo miejsca
Naprawde jest to proste - bêdziesz w Katowicach to Ci poka¿e :)
mrsiwek ... trzeba by³o do mnie podjechaæ.....15 min i po wymianie :)
Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."
Mam pytanie odno¶nie ringów bo zada³ je kto¶ kilka stron wcze¶niej ale nie uzyska³ odpowiedzi, a mianowicie: Nagle przesta³y dzia³aæ oba ringi w lewej lampie czy to normalne? Jedna ¿arówka odpowiada za oba ringi w jednym kloszu? wy¶wietli³ siê komunikat Parking light, front, left failure. Czy to oznacza ¿e przepali³a siê ¿arówka czy co¶ powa¿niejszego? Je¿eli ¿arówka to jaka tam przychodzi standardowo? I czy to nie dziwne ¿e nagle oba przesta³y ¶wieciæ?