Siemanko,
jako że wiosna nastała /kalendarzowa bo temperatury chwilowo nie powalają/ ...
przyszedł czas na montaż nowego zestawu letnich felg i opon.
A więc po kolei:
Od samego początku posiadania auta felgi oryginalne 21" wydawały mi się troszkę za małepowoli zacząłem się rozglądać za opcjami aby to zmienić a nadal zostać w klimacie ALPINY
Poszukiwania trwały już od połowy zeszłego roku ale jakoś bez specjalnego ciśnienia.
Opcji było kilka: felgi kute custom, rotiform, BCForget itd plus oczywiście oryginalne ALPINY 22" z serii G01/02
Jako że mam szczęście do ludzi którym czasem pomagam okazało się że jeden z moich kolegów @cr_design99 może mi pomóc w poszukiwaniu kół do Lochy.
No i nie trzeba było długo czekać na wyniki jego poszukiwań / qrde nie wiem jak on to robi ale znajduje rzeczy niemożliwe/
Wysłał mi linka do felg najlepszych jakie mogłem sobie wymarzyć do B7 czyli oryginalne felgi ALPINY 22" oczywiście kute w szerokościach 9 i 10 cali.
Dodatkowym rarytasem tych felg był fakt że były one zupełnie nowe w kartonach ALPINY.
Zdjęcie z profilu kolegi jak przyjechały.
No to już mega szczęśliwy zacząłem poszukiwania ogumienia we właściwych rozmiarach czyli 245/30R22 i 295/25R22 aby zostać w tej samej średnicy i zachować właściwą różnicą między osiami czyli 0/o xdrive trzeba dbać /
Wybór padł na Falkeny AZENIS FK453 /niestety Michelin nie robi takich rozmiarów a Pirelli ma słabe opinie u wielu moich znajomych/
Niestety fotki zrobiłem tylko przednim oponom jak przyszły
W między czasie była szybka przymiarka felg na aucie / po prostu nie mogłem się powstrzymać :P /
No i przyszedł czas na ubranie tego wszystkiego w jedną całość i założenie na auto / w końcu wiosna/
Na pierwszy ogień poszło tylne koło i już po założeniu opony banan nie schodził z facjaty
ale gdy wszystko już było na swoim miejscu przyszedł czas na pełnię szczęścia / bo właśnie ten widok utwierdził mnie w przekonaniu że miałem rację od początku z wielkością koła /
Naprawdę usiadło dokładnie tak jak to sobie zaplanowałem i wymarzyłem.
Co do komfortu nie odczuwam jakiegoś znaczącego pogorszenia /w końcu różnica niewielka w stosunku do 21"/
W związku z sytuacją jaką mamy w Polsce nie wiele mam możliwości na jakąś sesję ale udało się zrobić jedno ładniejsze foto w nowym obuwiu
Naprawdę strasznie się cieszę że udało się zrobić tą modyfikację w 100% w Alpiny stylu /dosłownie i w przenośni/
Mam też nadzieję że wam też się podoba w takim setupie moja Locha
PS: zdjęcia nie obrócone właściwie kliknijcie prawym i otwórzcie w nowym oknie bo nie mam pojęcia jak zrobić aby w miniaturze były właściwie obrócone
Oli

/ ...

/
/o xdrive trzeba dbać /
Odpowiedz z cytatem