Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: Naprawa w ASO z OC

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    7 series E38 750 iL 1995r.
    Jak zobaczyłem ten kosztorys to pierwsza pozycja czujniki parkowania wycena ok 60zł. I patrzę sobie ile kosztuje czujnik parkowania ori BMW na Litwie niech będzie najtaniej no i jest cena 419 zł. No to przecież nóż się w kieszeni otwiera. W cywilizowanym kraju rzeczoznawca podpisujac się pod taką wycena zostaje bez uprawnień do wykonywania swojego zawodu. Ja już bym szukał adwokata. panowie na forum jeśli jest ktoś kto może pomoc koledze w odzyskaniu blasku swojej królowej niech odezwie się do kolegi i pomoże w pokierowaniu sprawy. Serce boli jak bez auta ktoś jest a firma ubezpieczeniowa próbuje zrobić kolegę na szaro.
    Ostatnio edytowane przez Kriss88 ; 27-02-2019 o 21:06

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 M60B40
    Przepraszam, trochę moja wina. Czujniki to jedyna nieoryginalna rzecz (wydaje mi się, że było to gdzieś tam napisane w kosztorysie). Czujników w ogóle się nie czepiam, chodzi o całą resztę i o to, że wmawiają mi, że lampa nie uległa zniszczeniu podczas wypadku pomimo zdjęć i podpisanej deklaracji przez sprawcę.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tą sprawą, ale czekam na ostateczną kalkulację po oględzinach auta sprawcy. Kontaktowałem się z nim i auto ma już praktycznie całe naprawione, więc wizyta trochę bez sensu.

Tak jak wspominałem, auto idzie do garażu i przestaje być daily. Niestety brakło mu 2 miesięcy do tego :) Naprawa nie będzie robiona po taniości, bo mi na tym nie zależy. Niestety mam jeszcze 2 wesela znajomych w kwietniu na którym miałem być kierowcą. Jeśli do tego czasu nie uda się dojść do ładu z ubezpieczycielem, to muszę we własnym zakresie załatwić zderzaki.

W razie ewentualnej sprawy sądowej muszę biegłemu okazać auto w stanie z wypadku, czy wystarczy, że zostawię uszkodzone elementy i założę nowe?
    Ostatnio edytowane przez bellator ; 28-02-2019 o 07:02

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    @bellator , nie obraż się,ale załatwiasz tę sprawę jak to się mówi u nas "od dupy strony"

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez bellator Zobacz posta
    Przepraszam, trochę moja wina. Czujniki to jedyna nieoryginalna rzecz (wydaje mi się, że było to gdzieś tam napisane w kosztorysie). Czujników w ogóle się nie czepiam, chodzi o całą resztę i o to, że wmawiają mi, że lampa nie uległa zniszczeniu podczas wypadku pomimo zdjęć i podpisanej deklaracji przez sprawcę.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tą sprawą, ale czekam na ostateczną kalkulację po oględzinach auta sprawcy. Kontaktowałem się z nim i auto ma już praktycznie całe naprawione, więc wizyta trochę bez sensu.

Tak jak wspominałem, auto idzie do garażu i przestaje być daily. Niestety brakło mu 2 miesięcy do tego :) Naprawa nie będzie robiona po taniości, bo mi na tym nie zależy. Niestety mam jeszcze 2 wesela znajomych w kwietniu na którym miałem być kierowcą. Jeśli do tego czasu nie uda się dojść do ładu z ubezpieczycielem, to muszę we własnym zakresie załatwić zderzaki.

W razie ewentualnej sprawy sądowej muszę biegłemu okazać auto w stanie z wypadku, czy wystarczy, że zostawię uszkodzone elementy i założę nowe?
    Ja jak sąd powołał biegłego to już auta nie miałem . Wysłałem mu zdjęcia i bazował na ogólnej wycenie jaka zrobiło pzu i mój rzeczoznawca

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 M60B40
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    @bellator , nie obraż się,ale załatwiasz tę sprawę jak to się mówi u nas "od dupy strony"
    Na szczęście to moja taka pierwsza sprawa, następnym razem będę już miał większe doświadczenie :) Jeśli nie dojdę z nimi do ładu, to pewnie zgłoszę się Ciebie po poradę.