Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: M30 Problem

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar bombel89
    BMW
    E32 735iA 92' E39 528iAT 97'
    Spaliny z gazu są mniej "żrące" niż z benzyny, więc tu masz odpowiedz. Nie znaczy że się gdzieś tam nie wydobywają. Pewnie ich nie czujesz i tyle. Jeśli spaliny wydobywają się "z bloku" to musisz dalej szukać nieszczelności. Może kolektor wydechowy zwichrowany, albo co. Masz kilka łączeń na wydechu. To że tłumik szczelny mało ważne, masz 2, a i środkowy dość daleko od głowicu. Masz kolektory, łączenie kolektorów z rurą, katalizator po drodze, dopiero wtedy środkowy.

Co do zachowania skrzyni nie mam pomysłów, więc się nie mądrzę.

Zaawansowany Użytkownik Awatar LukiPL
    BMW
    Bmw E32 3.5 1991 i 3.0 1987
    Cytat Zamieszczone przez bombel89 Zobacz posta
    Spaliny z gazu są mniej "żrące" niż z benzyny, więc tu masz odpowiedz. Nie znaczy że się gdzieś tam nie wydobywają. Pewnie ich nie czujesz i tyle. Jeśli spaliny wydobywają się "z bloku" to musisz dalej szukać nieszczelności. Może kolektor wydechowy zwichrowany, albo co. Masz kilka łączeń na wydechu. To że tłumik szczelny mało ważne, masz 2, a i środkowy dość daleko od głowicu. Masz kolektory, łączenie kolektorów z rurą, katalizator po drodze, dopiero wtedy środkowy.

Co do zachowania skrzyni nie mam pomysłów, więc się nie mądrzę.
    Wszytko od uszczelki kolektora wydechowego jest w 100% szczelne bo 2 tyg temu zakładałem nowy tłumik i wszystko było sprawdzane.
    Zacząłem odpinać przewody z kopułki i po odpięciu jednorazowo dowolnych 2 przewodów, różnicy w pracy silnika na benzynie nie było.
    Podmieniłem też sterownik silnika, również bez zmian.