no, ale najpierw zacznę chyba od czujnika , patrzyłem używki w necie boscha ok 90 zł
aha i jeszcze jedna sprawa, wczoraj podłączyłem znowu inpe labpki od abs też się zaświeciły na chwile potem zniknęły, ale na kompie tylko jeden błąd ten pierwszy:
114 preassure sensor offset. Tego drugiego 104 error sterrnig angle control unit nie było. W inpie przy okazj sprawdziłem, ale nie ma tam zakładki od kalibracji kierownicy, ale to tak na marginesie
Ostatnio edytowane przez Sawyer1 ; 04-01-2019 o 07:40
Jest na pewno, robiłem w e38 kalibracje kąta skrętu za pomocą Inpy. Sprawdź sobie jeszcze ten sensor.
Wtyczka od sterownika ABS/DSC
pin 25 przejście z masą we wtyczce czujnika ciśnienia
pin 26 przejście z "signalem" we wtyczce czujnika ciśnienia
#########
Jeżeli będzie ok, to podepnij wtyczkę do czujnika ciśnienia, wkręcaj. Czujnika ma mieć przejście z pinem 42 we wtyczce od sterownika ABS/DSC
Ostatnio edytowane przez czerwony16 ; 04-01-2019 o 18:18
e38 728, E39 523, E53 3.0i
Witam po dłuższej przerwie. Więc sprawa wygląda tak: wymieniony czujnik ciśnienia ABS ( Nowy nieoryginalny ), układ odpowietrzony oraz zmieniona pompa DSC na używany oryginał prosto od użytkownika Mariusz777. Jeszcze raz wielkie dzięki maniu:) . Jak narazie jest spokój, nic się nie pokazuje. Błędów w inpie też nie ma. Tylko, że mało teraz jeżdżę, głównie przez zimę. Ale będe informował na bieżąco. Jak wszystko będzie ok to temat do zamknięcia, pozdro.
oki, pojeździłem trochę więcej i sprawa wygląda tak. Do pewnego momentu żadne lampki się nie zapalały aż do dzisiaj. Mianowicie zapala się tylko ta na środku ( chyba DSC )
, tylko, że teraz to jest tak, że od razu po uruchomieniu auta świeci się cały czas i nie gaśnie. Wymieniona była oprócz ciśnienia czujnika ABS ta pompa przy szybie od kierowcy. Dostałem ją od gratis od kolegi z forum więc teraz nie wiem czy coś z nią nie tak. Może wrócić z powrotem do swojej pompki. Jak myślicie? Czy układ po takiej wymianie też trzeba odpowietrzać?
PS sory że tak post pod postem:)