Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Weż tak jak Ci napisał cursor podłącz te pompę co masz na wierzchu pod napięcie i zobaczysz czy zatrybi.
Jeśli będzie elektrycznie sprawna to ja rozkręć i sprawdż co jej dolega mechanicznie , może być np tylko łożysko do wymiany
więc sprawa wygląda tak, po powrocie do swojej starej pompy DSC błędu jak i sygnałów w postaci lampek dotychczas nie ma. Od wymiany minęło już chyba ze 2-3 tygodnie i jest okej i mam nadzieję, że tak pozostanie. Czyli podsumowując do wymiany kwalifikował się ten czujnik ABS ( tej gdzie jest sterownik ) z tyłu pompy.
Witam serdecznie, niestety ale muszę wrócić do tematu który założyłem kilka lat temu ponieważ problem z zapalającymi się kontrolkami od ABS DSC powrócił. Teraz to już od razu po odpaleniu świecą się , praktycznie cały czas, raz kiedyś zdarzy się że przejadę 5-10 km i jest czysto ale to rzadkość. Do tego doszedł nowy problem w postaci czegoś takiego że po ruszeniu i przejechaniu 200m auto zaczyna samo hamować i to tak mocno. Pedał hamulca jest dosyć miękki ( wymieniana była też pompa doładowująca). Narazie przytrafiło mi się to 2 razy na kilkanaście przejazdów. Wymieniony został też czujnik stopu. Po podłączeniu pod impę błąd był właśnie tego czujnika stopu i nadal pokazuje błąd preassure sensor (offset) - też czujnik zmieniony od razu na początku tych problemów. Słucham rad co jeszcze trzeba by sprawdzić. Powiem szczerze że przymierzam się do regeneracji tej pompy ABS i może sprawdzić jeszcze te czujniki abs , one są w każdym kole?
Kiedyś miałem problem z 3 kontrolkami, pomógł mi fachowiec z Zielnej Góry. Mianowicie spadjące krople wody z komputera płyną pod nadkole i tam fajnie wszystko sobie gnije. Zalecam zajrzeć.
Broń Masowego Wyprzedzania
No rejczel :) Dawno u niego nie byłem, mapę mam w głowie. Spróbuję znaleźć nr telefonu. Pierwszy zjazd od strony Polkowic s3 i pierwszy zjazd w prawo na wioskę, potem na rozjeździe, lewą nóżką do skrzyżowania w lewo potem w lewo i po prawej stronie będą domki tam właśnie urzęduje pan Sławek.
Broń Masowego Wyprzedzania