Witam,
Nie działa mój tempomat. W serwisie BMW powiedzieli, ze muszę wymienić czujnik ACC na nowy. Szukam podpowiedzi co powinnam zrobić. Czy znajdę gdzieś taką częśc poza BMW serwis?
Moje BMW 7 765, ROK 2006
z góry dzięki za pomoc.
Iness
Witam,
Nie działa mój tempomat. W serwisie BMW powiedzieli, ze muszę wymienić czujnik ACC na nowy. Szukam podpowiedzi co powinnam zrobić. Czy znajdę gdzieś taką częśc poza BMW serwis?
Moje BMW 7 765, ROK 2006
z góry dzięki za pomoc.
Iness
Nowy kosztuje brutalne pieniądze. Polecam kupić używany. Jakbyś nie znalazł, to daj mi znać na priv. Mam jeden na zbyciu. Problem taki, że mogę Ci go wysłać albo z Niemiec od ręki albo z Polski dopiero w połowie grudnia.
Ok. zorientuje się i dam Ci znać. A jaki to numer katalogowy części? Niekoniecznie pasuje do mojego.....
Sprawdź na bmwstore. Ja miałem diesla 3,0 M57 z 11.2006r. Kupiłem całą używaną piastę z 745d i wszystko pasowało. Finalnie u mnie zamiennik tylnego łożyska był gówniany i dlatego tempomat mi szarpał.
U Ciebie jak to czujnik, to rozumiem, że na desce świeci się błąd ABS i DSC?
Jeśli nie, to nie będzie to czujnik.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 21-11-2018 o 19:53
no właśnie ze nic nie świeci. Po prostu gdy go chce włączyć to nie działa.... nic się nie włącza.. Auto było w serwisie BMW i tak mi przekazali, ze to czujnik ACC jest do wymiany. Cały.
Aż, choleeera... Sorry, w błąd Cię wprowadzam. Ja mówię o czujniku ABS przy kole, a Ty masz błąd czujnika aktywnego tempomatu - ACC...
Ja bym poszukał jak przekodować tempomat na ten bez ACC i może zadziała. Później bym dopiero szukał czujnika lub zerknął na niego, czy w ogóle jest wszystko ok z podpięciem - może kabelek urwany.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 21-11-2018 o 21:02
Napewno mowili o czujniku a nie radarze ?
Popatrz czy nie masz przypadkiem zbitego lub bardzo "wypisakowanego"