Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Brak ogrzewania w środku

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e66 750
    Chyba dopadł mnie chroniczny brak ogrzewania... tym razem kompletny brak ogrzewania jak w przypadku braku płynu w układzie. Wymienione termostaty, zawór wody, pompa wody, dodatkowa pompa wody, brak błędów na komputerze, układ jest odpowietrzony... mieliście taki przypadek?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    f01

Cytat Zamieszczone przez adaszek1996 Zobacz posta
    Chyba dopadł mnie chroniczny brak ogrzewania... tym razem kompletny brak ogrzewania jak w przypadku braku płynu w układzie. Wymienione termostaty, zawór wody, pompa wody, dodatkowa pompa wody, brak błędów na komputerze, układ jest odpowietrzony... mieliście taki przypadek?
    Masz na pokładzie webasto ?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e66 750
    Tak, mam webasto. Załącza się, słychać na zewnątrz że pracuje, ale powietrze leci zimne

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    f01
    Cytat Zamieszczone przez adaszek1996 Zobacz posta
    Tak, mam webasto. Załącza się, słychać na zewnątrz że pracuje, ale powietrze leci zimne

Poszło prywatna wiadomość

Początkujący Użytkownik Awatar Nawalony Zając
    BMW
    E66 2006 750LI
    O widzę, że znalazłem właściwy temat dla mojego problemu z ogrzewaniem. Też mam webasto, pracuje ale żadne ciepło nie przedostaje się do kabiny zarówno z niego jak i z nagrzewnicy. Ktoś poratuje?

Radekk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Nawalony Zając Zobacz posta
    O widzę, że znalazłem właściwy temat dla mojego problemu z ogrzewaniem. Też mam webasto, pracuje ale żadne ciepło nie przedostaje się do kabiny zarówno z niego jak i z nagrzewnicy. Ktoś poratuje?
    Jakieś błędy na kompie?

BMW
    E66 2006 750LI
    Żadnych istotnych nie było. To znaczy może inaczej. Jutro podepnę lapka i dokładnie przejrzę co się dzieje. Program diagnostyczny uruchomiłem w bólach jakiś czas temu ale nie miałem przyjemności go poznać. Ot, sprawdziłem czy się łączy z ECU i odczytałem błędy (nie związane z klimą i ogrzewaniem) kasując je.
    Teraz skoro już drążę temat to będę miał okazję wdrożyć się i podepnę raz jeszcze.
    Ogólnie mam LPG i wydaje mi się, że parownik wpięty jest właśnie w wąż zasilający nagrzewnicę zaraz przy Pompce wymuszającej obieg płynu (w komorze silnika przy lewym nadkolu) ale na wyjściu wąż idący za silnik w stronę ściany grodziowej przy uruchomionym motorze jest gorący. Po samym zapłonie nawet silnik dalej pcha gorący płyn a w kratkach zimno niestety.
    Czyli podsumowując głównym problemem jest brak ogrzewania zasadniczego. Brak grzania przez webasto uważam za problem związany z powyższym.

BMW
    E66 2006 750LI
    Błędy jak w poniższym linku. Szczerze przyznam, że guzik z tego wiem.

https://drive.google.com/open?id=1CZ...FWKWj92x0DOymQ

Próbuję jeszcze rozwikłać jedną kwestię. Bardzo ważna dla mnie informacja. Czy elektrozawór nagrzewnicy (zawór trójdrożny bo tak to się chyba nazywa) jest wspomagany pompką wymuszającą obieg wody? Bo jeśli tak to gazownicy użyli jej do pchania wody w reduktor i przez elektrozawór nic się nie przedostaje.
    Ostatnio edytowane przez Nawalony Zając ; 04-11-2019 o 18:16

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Ogólnie dodatkowa pompka wymuszająca obieg jest ale w e65 jest osobno, nie zintegrowana z zaworami jak w e38.

BMW
    E66 2006 750LI
    Skoro jest jakkolwiek to znaczy, że producent przewidział ją do wytworzenia obiegu wody na zawór i w rezultacie po jego zadziałaniu również i na nagrzewnicę a nie jak w moim aucie do wymuszenia obiegu na parownik. Czeka mnie zatem przykra robota bo ciasno mam akurat w tym miejscu pod maską.

Jak rozumiem adaszek1996 problemu w aucie nie rozwiązał to teraz ja się z nim bujam. Nic mi miszczu nie wspomniałeś na ten temat. Brzydko ...