K³aniam siê nisko i mam parê niezrozumia³o¶ci, pomó¿cie.

1. W VINie i w MMI mam funkcjê TV która nie dzia³a. Bo nie ma TUNERa. Ale czy to mo¼liwe, ¿e kto¶ wyci±gn±³ równie¿ ca³± wi±zkê? Nie widzê ¿adnej bia³ej i niebieskiej wtyczki, nie ma szans, s± ¶lady po antenach. Czy ja mogê nie dowidzieæ, czy kto¶ wydar³ ca³± wi±zkê? Na allegro Tunerów jest ze 20 modeli w cenach od 50 do 500 z³ i to jaka¶ dla mnie magia. Na co zwrocic uwagê?

2. Zacz±³em siê wiêc za przymiarki do zast±pienia sygna³u RGsB z Navi swoim sygna³em z jakiego¶ centrum multimediów. Nadmieniê, ¿e to wersja Navi z napisem DVD, ale czytaj±ca p³yty CD z nawigacj±, wiêc co¶ czujê jak±¶ rze¼bê. No nic, spodziewa³em siê wiêc czterech kabli plus jakiego¶ sterowania, ale s± dwie wtyczki:

- ma³a, zielona, z dwoma przewodami - czerwono¿ó³tym i grubym czarnym
- du¿a, z R, G, B, grubym czarnym, br±zowym i bia³oczerwonym i co¶ co wygl±da jak ¶wiat³owód, albo jakie¶ inne z³±cze optyczne (¶wieci)

Po wyjêciu czytnika mam wra¿enie ¿e zmieniarka CD z kabiny mieli p³ytami w ko³o. Ekran nawigacji czarny. Ale nie odpala³em ju¿ auta, sprawdzi³em na zap³onie. Z sygna³em RGsB sobie jako¶ poradzê, ale czy wystarczy pod³±czyæ RGB i GND (br±zowy?) i po w³±czeniu nawigacji MMI bêdzie bezwarunkowo emitowaæ to co dostanie z RGB od nawigacji?