Mo¿e i dobrze ... zrobi siê wielka zlepa na temat tunera BM24 :]Zamieszczone przez sylwekk
DObrze by by³o skopiowaæ opis kolegi Cursor-a do dzia³u "Zrób to sam"
Mo¿e i dobrze ... zrobi siê wielka zlepa na temat tunera BM24 :]Zamieszczone przez sylwekk
DObrze by by³o skopiowaæ opis kolegi Cursor-a do dzia³u "Zrób to sam"
Pewno¶æ na ka¿dym kilometrze ...
Becker ma te¿ jeszcze jedn± zaletê nad philipsem, a mianowicie podwójny tuner radiowy:
![]()
W momencie gdy jednego u¿ywacie do odbioru stacji, drugi jest u¿ywany do szukania innych dostêpnych stacji oraz do szukania s³uchanej stacji na czêstotliwo¶ci gdzie jest lepszy sygna³ i dzieje siê to praktycznie niezauwa¿alnie, podczas gdy w innym radiu da siê to zauwa¿yæ.
Takie samo rozwi±zanie jest te¿ zastosowane w Becker Mexico Pro, które swoj± drog± uwa¿am, za jedno z niewielu radii, które pasuj± stylistyk± do bmw e32 i e38, drugie to Nakamichi CD700, ale to ju¿ inny bud¿et :P
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
S³uszna uwaga - zrobi³em :)Zamieszczone przez sennapowieka
Polecam, a wiem, ¿e sporo osób mia³o z tym problemy
http://forum.7er.pl/bm24-ginacy-dzwi...332.htm#185574
Pewno¶æ na ka¿dym kilometrze ...
Witam
przeszukujê tematy od rana i nie trafi³em na odpowied¼ na dra¿ni±cy mnie temat,mianowicie:
mam dok³adnie tak± sam± sytuacjê.Radio potrafi³o siê wy³±czyæ na uskoku,p³yta sz³a,stacje prze³±cza³em,monitor dzia³a³ bez zarzutów,zmieniarka pracowa³a tylko nie by³o d¼wiêku.Czasem wystarczy³o delikatnie pukn±æ w baga¿niku i zaczyna³o graæ.I tak w³a¶nie do kolejnego uskoku,wy³±czy siê czy nie...?Ale najwiêkszym problemem okaza³ siê bardzo du¿y pobór pr±du na "roz³±czonym" radiu!Potrafi³ mi w 6-7 godzin tak zmêczyæ aku,¿e nie mog³em odpaliæ auta.Gdy gasi³em auto na dzia³aj±cym radiu,niczego takiego nie by³o.Obstawi³em zwarcie we wzmacniaczu,po najmniejszej linii oporu.Wzmacniacz wymieniony i by³o jeszcze gorzej.Roz³±cza³o siê ju¿ nawet ot tak sobie.Czasem delikatne pukniêcie ju¿ nie pomaga³o :(Zamieszczone przez Gruby
Rozebra³em calutki ty³,czytnik (okazuje siê ¿e nie dzia³a,nie widzi p³yt,mieliæ mieli,ale nie czyta) wyj±³em modu³ tv,navi,inny czytnik,wszystko podmienia³em.Nic nie przynosi³o efektu.Poprawi³em styki (dodam,¿e instalacja jest bez rze¼by,wszystko w oryginale,nie ruszane).Wróci³em do swojego pierwszego ori wzmacniacza i okaza³o siê,¿e zdech³...Zamontowa³em na koniec 3ci wzmacniacz.Zacz±³ normalnie graæ,nie roz³±czy³ siê ani razu,na ¿adnej dziurze itp a specjalnie nie oszczêdza³em uskoków itp ¿eby sprawdziæ czy wszystko gra.I by³o super,do dzi¶ rana.Odpalam auto i radio znowu nie gra...my¶la³em,¿e padnê!Znowu lekkie pukniêcie w baga¿niku i wszystko w normie.Ani razu nie roz³±czy³o,gra³o jak powinno.Mimo wszystko stwierdzam,¿e co¶ jest nie tak.Czy kto¶ jest w stanie co¶ m±drego wymy¶liæ?Co¶ podpowiedzieæ??
Dodam,¿e navi 4:3.
z góry dziêkujê za jak±kolwiek podpowied¼!!
Potwierdzam :] nie spotkalem sie jeszcze z uszkodzeniem Phillipsa ;) a przerobilem cala lawine Beckerow :(Zamieszczone przez sylwekk
Co do brzmienia to moznaby polemizowac- ostatnio podmienilem jak zwykle uszkodzonego Beckera na Phillipsa w E39 kombi z Hifi - dzwiek o niebo lepszy, oryginalna tuba w bagazniku cudownie "ozyla" :) gdzie przy beckerze jej dzwiek moznaby nazwac agonalnym (ciezko bylo wogole cokolwiek z niej wydobyc)
Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!
Problem z d¼wiêkiem mia³em i ja, rozwi±zanie pojawi³o siê przypadkowo :) Otó¿ chcia³em pod³±czyæ wzmaka do subwoofera, wiêc powyci±ga³em wszystko na wierzch, zmieniarkê, tuner, wzmaka oryginalnego na zewn±trz (a wiêc i poroz³±cza³em wszystkie wtyczki). Po z³o¿eniu wszystkiego do kupy nie do¶æ, ¿e w koñcu mam bas, to jeszcze wy³±czanie d¼wiêku przesta³o siê pojawiaæ :D Robi³em to ju¿ parê miechów temu i jak do tej pory jest spokój. Wiêc moj± rad± jest poprawiæ wszystkie po³±czenia wtyczek :]
panowie,a ja wci±¿ bêdê marudzi³...tym razem mam pytanie wrêcz laickie...
gdzie znajduje siê tuner radiowy??bo wykrêci³em modu³ TV siê okazuje,a patrz±c na zdjêcia na allegro wygl±da to ca³kiem inaczej ni¿ tuner radiowy :/
Tuner radiowy jest w tym samym miejscu co czytnik nawigacji, tuner radiowy, odbiornik telefonu i zmieniarka, czyli lewe tylne nadkole.
Tyle, ¿e tuner jest na samym koñcu przy b³otniku, ¿eby do niego siê dostaæ trzeba praktycznie ca³o¶æ rozebraæ i pod wyg³uszeniem jest tuner.
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms