Wiem że fabrycznie powinno być w okolicach 105C dla tego mnie to zastanawia. Co do błędu to obecnie nie ma żadnego, po zakupie pojawił się w lipcu jedynie błąd od wiatraka chłodzącego ECU, wymieniłem i jest spokój. Auto sprowadziłem osobiście z CH od pierwszego właściciela z przebiegiem 196tyś km, zrobiłem nim 5tyś. Dziwne jest to że auto było do końca serwisowane i ma całą historię którą wyciągnąłem z serwisu przed zakupem, na temat większych napraw układu chłodzącego nie ma tam nic oprócz tego że termostat, pompa wody, uszczelki i inne gadżety ze słynna rurką na czele zostały wymieniona w lutym 2015 roku. Nic nie ma o modyfikacji DME. Jedynie jest wpis że całe auto dostało w tym czasie update, wszystkich sterowników co z resztą widać w inpa.
Teoretycznie przy modyfikowanym termostacie wg wpisów z forum powinien pojawić się błąd grzałki, ale nic nie ma.
Obecnie z autem nic niepokojącego się nie dzieje, więc nie będę panikował za wczasu. Po prostu ciekawi mnie ta temperatura i wiatrak który schładza auto z 75-78C do ok 65C.