Strona 9 z 26 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 81 do 90 z 259

W±tek: Historia smutnej panewki, czyli nag³a ¶mieræ eFy N54

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Cytat Zamieszczone przez bombel89 Zobacz posta
    A sk±d wiesz ¿e te¿ nie by³ stosowany jaki¶ pojebanie d³ugi interwa³ olejowy na pocz±tku?
    Mirowi nie wyt³umaczysz. On jak zaciêta p³yta i ¿adne argumenty do niego nie przemawiaj± - Miro wie (naj)lepiej. £azi tak po tematach i wciska swoje, czy tego chcesz czy nie. @Miro bez urazy, lubiê Ciê, ale ku..a nie masz umiaru ch³opie.....

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar miro
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    MEIN VATERLAND IST OBERSCHLESIEN
    Z drugiej strony nie ma co wszystkiego zwalaæ na ten olej bo np Mój brat mieszka w De i je¼dzi Vw sharanem Olej wymienia co 30-40 kkm albo jak siê mu w ogóle przypomni ,¿e tam te¿ jest olej w silniku co wypada³oby go wymieniæ. To auto ci±gnie du¿o lawetê ,jest z 2003 roku a kupi³ go jak by³o to trzyletnie auto. Zapytam go dok³adnie ile ma przebiegu ale z tego co pamiêtam bêdzie przy 500 kkm na pewno. Leje gnojówkê i je¼dzi. Raz na rok w nim poodkurza jak siê mu w ogóle chce. Auto to czysty wó³ roboczy i.........i nigdy go nie zawiód³ . 1.9 TDI . Wiêc jak to porównaæ do silników które teraz produkuj± ???? W ¿aden sposób wg mnie.
    Wszystko robi± z gówna i papieru toaletowego. Wnêtrza z recyklingu po butelkach z coli i innych oran¿adach . Ale Panowie. F ka to klasa premium ¶wiêtej niemieckiej marki za któr± w salonie trzeba zostawiæ równowarto¶æ dziesiêciu Fiatów Tipo a mo¿e i wiêcej wiêc pytam za co ??? Za ten znaczek który w obecnych czasach te¿ jest wyprodukowany z gówna ? Bo nawet on ni jak siê ma do jako¶ci tego znaczka który by³ 15 czy 20 lat temu .

Bartku jest mi przykro ,¿e Ciê to spotka³o ale przecie¿ ¿eby nie powiedzieæ ...A nie mówi³em.
    Poznali¶my siê i bardzo Ciê polubi³em bo fajny z Ciebie ch³op ale wyt³umacz mi dlaczego tak zawziêcie bronisz tej Fki ? Przecie¿ sam widzisz jak to wygl±da. Jest ³adna bo jest....nie powiem Dla mnie jednak to nie wszystko.
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 06-11-2018 o 13:02 Powód: Edytuj posty zamiast pisaæ jednego pod drugim!

ULA Vip Awatar tequila1909
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E39 525iA, C215 CL500 ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Sk±d
    Jura KC
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Mój brat mieszka w De i jezdzi Vw sharanem. 1.9 TDI . Wiêc jak to porównaæ do silników które teraz produkuj± ???? W ¿aden sposób wg mnie.
    To po co porównujesz ?? Tak samo by mo¿na napisaæ o M30, ale po co ?? Inna epoka motoryzacji i inna technologia.

Odnoszê coraz czê¶ciej wra¿enie, ¿e by³e¶ w ¶pi±czce przez 15 lat, po wybudzeniu nie ogarniasz rzeczywisto¶ci, wszystko nowe jest 'BE' i za wszelk± cenê chcesz wróciæ lata wstecz do swojego eldorado...
    Pogód¼ siê z faktem, ¿e era dobrych i trwa³ych rzeczy ju¿ mija, a nie w kó³ko wypisujesz, a nie mówi³em, a wiedzia³em, a to by³o do przewidzenia itd. Jest jak jest i trzeba ¿yæ dalej, nie pasuje nie kupuj i daj siê innym cieszyæ tym z czego chc±. My¶lisz, ¿e wypisuj±c ci±gle TO SAMO ludzie nagle masowo zaczn± sprzedawaæ swoje 'efy' czy nie bêd± ich wcale kupowaæ ? Chcesz zbawiæ ¶wiat zaczynaj±c od forum ?
    Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 06-11-2018 o 11:10
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar bombel89
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    E32 735iA 92' E39 528iAT 97'
    Sk±d
    Bia³ystok
    A mo¿e skrêcona by³a? Te¿ we¼ poprawkê. na mobile.de s± roczne, dwu 3 letnie z przebiegami po kilkaset tysiêcy 300-700. Kto¶ odkrêci z 500 na 200 i jest co jest.

damned1, na ka¿dym forum jest kto¶ kto ma swoj± wersjê i ka¿demu chce j± sprzedaæ.

Miro, masz trochê racji, ale nie ca³±. Przeginasz ciut z tym wpieraniem ¿e wszystko gówno.

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Bartku jest mi przykro ,¿e Ciê to spotka³o ale przecie¿ ¿eby nie powiedzieæ ...A nie mówi³em.
    Poznali¶my siê i bardzo Ciê polubi³em bo fajny z Ciebie ch³op ale wyt³umacz mi dlaczego tak zawziêcie bronisz tej Fki ? Przecie¿ sam widzisz jak to wygl±da. Jest ³adna bo jest....nie powiem Dla mnie jednak to nie wszystko.
    Miro na zdjêciach, które wstawi³em jest taka czarna szrama po obwodzie panewki i wa³u. To najprawdopodobniej kawa³ek nagaru z sadzy, który siê oderwa³ i wszed³ pod panewkê, a wszystko przez, o ironio, dopiero co zalany olej (Millers 0w40 LL-01 ze sprawdzonego ¼ród³a). Auto zrobi³o na nim 10km. Po zlaniu by³ czarny. Wygl±da, ¿e la³em zbyt dobry olej, który nie ignorowa³ nagaru, tylko go usuwa³ ;)

Poni¿ej serwisówki do wymiany panewek:
    https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f...arings/4O9ta7o
    https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f...arings/GbBVRRF

Wyja¶nia siê tam te¿ tajemnica kolorów panewek i jak bardzo one s± spasowane z wa³em i korbowodami. Nie wiem, czy jakiejkolwiek firmie op³aca³oby siê wydaæ gruuuuuby hajs na takie przygotowanie silnika, po to, aby po 200k km mia³ siê rozpa¶æ ;)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar maciej 750il
    Do³±czy³
    Feb 2018
    BMW
    BMW E 38 750 IL
    Sk±d
    ¦L¡SK
    Wychodzi na to ¿e po zakupie auta nowego b±d¼ z przebiegiem x ,zrobiæ porz±dnie p³ukankê ,zalaæ olej jaki my chcemy,przejechaæ 500 km ,znów p³ukankê
    i jeszcze raz zalaæ olejem który uwa¿amy ze jest najlepszy dla naszego auta.
    O olejach nie dyskutujmy bo to temat na "wojnê domow± "

Wys³ane z mojego SM-G900F przy u¿yciu Tapatalka

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar miro
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    MEIN VATERLAND IST OBERSCHLESIEN
    Ok Ok Ja wyrazi³em swoje zdanie na ten pogl±d wspó³czesnych samochodów . Ka¿dy ma prawo jezdziæ czym chce tym bardziej ,¿e robi to za swoje ciê¿ko lub nie ciê¿ko zarobione pieni±¿ki.
    Ja po prostu nie pasujê do tego ¶wiata wspó³czesnej motoryzacji. Wybaczcie.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Ok Ok Ja wyrazi³em swoje zdanie na ten pogl±d wspó³czesnych samochodów . Ka¿dy ma prawo jezdziæ czym chce tym bardziej ,¿e robi to za swoje ciê¿ko lub nie ciê¿ko zarobione pieni±¿ki.
    Ja po prostu nie pasujê do tego ¶wiata wspó³czesnej motoryzacji. Wybaczcie.
    Ale stara motoryzacja te¿ by³a ch...a :) Juz w tym temacie o tym wspomnia³em. Przypomnia³o mi siê jeszcze jak w latach 80 taksówkarze zrobili strajk pod mercedesem bo gni³y na potêgê ¿e a¿ drzwi wypada³y :) Serio ! Co z tego ¿e w starych mercach klepie silnik na dotyk jak po pierwsze buda juz nie ogarnia tematu mimo ¿e jest 10 raz restaurowana a i osi±gi nie nazwa³bym jazd±. BMW sie sypie i to ponad przeciêtn± to fakt ale za to je¼dzi jak trzeba i daje frajdê z jazdy.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar wm10589
    Do³±czy³
    Sep 2016
    BMW
    By³o E65 750i jest Dodge Grand Caravan 3.6
    Sk±d
    Miñsk Mazowiecki
    Jako ciekawostkê napiszê, ¿e w obecnym aucie które kupi³em w czerwcu z przebiegiem 125500 mil z historii serwisowej wynika, ¿e olej by³ wymieniany ¶rednio co 7500 mil (12000 km).

Swoj± drog± ciekawe czy np. F-ki s± inaczej serwisowane w USA ni¿ EU. Podejrzewam ¿e ze wzglêdu na mniej rygorystyczne przepisy dotycz±ce ochrony ¶rodowiska mog± mieæ krótsze interwa³y pomiêdzy wymianami co nie by³by bez znaczenia dla ¿ywotno¶ci silnika.

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Cytat Zamieszczone przez wm10589 Zobacz posta
    Jako ciekawostkê napiszê, ¿e w obecnym aucie które kupi³em w czerwcu z przebiegiem 125500 mil z historii serwisowej wynika, ¿e olej by³ wymieniany ¶rednio co 7500 mil (12000 km).

Swoj± drog± ciekawe czy np. F-ki s± inaczej serwisowane w USA ni¿ EU. Podejrzewam ¿e ze wzglêdu na mniej rygorystyczne przepisy dotycz±ce ochrony ¶rodowiska mog± mieæ krótsze interwa³y pomiêdzy wymianami co nie by³by bez znaczenia dla ¿ywotno¶ci silnika.
    W USA klienci pogrozili pozwem zbiorowym dla BMW i interwa³y zosta³y skrócone do 12 miesiêcy albo 10000 mil jak dobrze kojarzê. Co ciekawe informacja o interwale jest wpisana w VIN i dla przyk³adu auta na rynek rosyjski te¿ maj± skrócony do 12miesiêcy albo 12000km. Tylko w UE jest 24 miesi±ce lub 30000km.

Podobne w±tki

1. [silnik] Panewki??
    Przez krzycholina w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 15-10-2014, 14:19
  2. Historia z mora³em, czyli "polski Janusz vs. in¿ynierowie BMW"
    Przez tuczi77 w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 29
    Ostatni post / autor: 08-08-2014, 12:13
  3. ¦mieræ na autostradzie 07.07.2010
    Przez ArekLand w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 25