-
Zaawansowany Użytkownik
Osobiście odwoływałbym się na twoim miejscu. Zrób sobie listę rzeczy uszkodzonych, podejdź do ASO niech Ci zrobią wycenę/fv proformę. Zaproponuj ubezpieczycielowi bezgotówkową naprawę za ten samochód. Zobaczysz, że nagle cena pójdzie w górę. Ja za swoją 1wszą E32 w pierwszej fazie dostałem 1,7kPLN <sic!>. Po kilku w/w zabiegach kwota wystarczyła na zakup kolejnej sztuki. Nie odpuszczaj!
Powodzenia w reanimacji.
-
Zaawansowany Użytkownik

Zdjęcie z dnia dzisiejszego. Udało się dorwać wszystkie elementy w kolorze, ale i tak idzie do lakierowania cały bok, maska i zderzak, chcę mieć w takim stanie, aby cieszyła oko. Wszystkie potrzebne elementy/plastiki kupione.
Widać wiele brakujących elementów, które oczywiście posiadam, ale samochód jest poskładany na "sztukę" metodami garażowymi. Maska nie spasowana, tam i tu trytyta itp. ;) Poskładana została z powodu przetestowania samochodu czy wszystko jest w porządku z silnikiem i czy prowadzi się jak powinna, a dwa to chciałem mieć pewność przed oddaniem do blacharza i lakiernika, żeby nie wydać kupy kasy na darmo. Silnikowo tak jak było, nie czuć w końcu drgań, zwrotnica inna, amor też. Kupiłem cały zestaw wahaczy, drążków kierowniczych, łączniki stabilizatora. Na miejsce starych amortyzatorów wleci komplet BERGH z 750i na grubej ladze, które już też mam.
Cieszy mnie fakt dorwania zderzaka z wersją ze spryskami na reflektory i halogeny, których nie miałem, a mam zbiorniczek przystosowany do tego. Dorwałem również nowe fotele w kolorze mojej skóry, czekam na preparat do czyszczenia i porobię jakieś fotki, no i udało się ogarnąć stylingi 32 18" po renowacji. Przód 225/40 8j, tył 255/40 8,5j.

Auto dzisiaj pojechało do blacharza i lakiernika 30km w jedną stronę o własnych siłach, na razie nic niepokojącego. Czas roboty około 2 tygodni, ja w ten czas poszukuje tylnych amortyzatorów z poduchami i kompletuje resztę potrzebnych rzeczy. Mam nadzieję, że do kwietnia będzie gotowa.
Uprawnienia umieszczania postów