Pokaż wyniki od 1 do 10 z 150

Wątek: Witam

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar jpj
    BMW
    E32
    Osobiście odwoływałbym się na twoim miejscu. Zrób sobie listę rzeczy uszkodzonych, podejdź do ASO niech Ci zrobią wycenę/fv proformę. Zaproponuj ubezpieczycielowi bezgotówkową naprawę za ten samochód. Zobaczysz, że nagle cena pójdzie w górę. Ja za swoją 1wszą E32 w pierwszej fazie dostałem 1,7kPLN <sic!>. Po kilku w/w zabiegach kwota wystarczyła na zakup kolejnej sztuki. Nie odpuszczaj!

Powodzenia w reanimacji.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32

Zdjęcie z dnia dzisiejszego. Udało się dorwać wszystkie elementy w kolorze, ale i tak idzie do lakierowania cały bok, maska i zderzak, chcę mieć w takim stanie, aby cieszyła oko. Wszystkie potrzebne elementy/plastiki kupione.
    Widać wiele brakujących elementów, które oczywiście posiadam, ale samochód jest poskładany na "sztukę" metodami garażowymi. Maska nie spasowana, tam i tu trytyta itp. ;) Poskładana została z powodu przetestowania samochodu czy wszystko jest w porządku z silnikiem i czy prowadzi się jak powinna, a dwa to chciałem mieć pewność przed oddaniem do blacharza i lakiernika, żeby nie wydać kupy kasy na darmo. Silnikowo tak jak było, nie czuć w końcu drgań, zwrotnica inna, amor też. Kupiłem cały zestaw wahaczy, drążków kierowniczych, łączniki stabilizatora. Na miejsce starych amortyzatorów wleci komplet BERGH z 750i na grubej ladze, które już też mam.
    Cieszy mnie fakt dorwania zderzaka z wersją ze spryskami na reflektory i halogeny, których nie miałem, a mam zbiorniczek przystosowany do tego. Dorwałem również nowe fotele w kolorze mojej skóry, czekam na preparat do czyszczenia i porobię jakieś fotki, no i udało się ogarnąć stylingi 32 18" po renowacji. Przód 225/40 8j, tył 255/40 8,5j.

Auto dzisiaj pojechało do blacharza i lakiernika 30km w jedną stronę o własnych siłach, na razie nic niepokojącego. Czas roboty około 2 tygodni, ja w ten czas poszukuje tylnych amortyzatorów z poduchami i kompletuje resztę potrzebnych rzeczy. Mam nadzieję, że do kwietnia będzie gotowa.

Uprawnienia umieszczania postów