Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 150

Wątek: Witam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32
    Mi też nie, dopóki nie otrzymałem prawidłowego kosztorysu i potwierdzenia telefonicznego. 2600zł to wartość wraku.

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    No to elegancko. Nie ma nic złego co by na dobre nie wyszło.

Doświadczony Użytkownik Awatar bombel89
    BMW
    E32 735iA 92' E39 528iAT 97'
    Tak z ciekawości, co wpłynęło na tak wysoką wycenę auta? Udokumentowywałeś wartość, miałeś jakieś opinie, czy skąd wzięli taką wartość? Oczywiście i tak za niska, ale racjonalna. Mi już dawno przy szkodzie w 25 letnim E34 wycenili auto na 3500zł, i to było ładnych parę lat temu. Więc interesujące skąd tu przy E32 wycena o 10k większa. To się powinno jeszcze dać podbić. Tak czy inaczej. Pisz odwołania. Nie masz nic do stracenia.

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Coś się faktycznie ruszyło chyba z tymi wycenami jak zdrożały składki. Ja w 2011 roku dostałem za swoją 750, 3000 PLN wyceny (żeby było śmieszniej to dostałem zwyżkę 800 PLN za nowe opony, bo tak to by było 2200 PLN, auto było w bardzo ładnym stanie) I szkodę całkowitą za zderzak 1600 PLN. Warta z OC sprawcy. Odwołania nic nie przyniosły, auto I tak zrobiłem ze swoich.

Żeby było śmieszniej w sądzie przegrałem po jakimś roku I dopłaciłem do tego jeszcze 400 PLN kosztów sądowych.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 01-02-2019 o 08:22
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32
    Nie mam pojęcia co wpłynęło na taką wycenę auta. Jej wartość została obniżona o nie całe 700zł ze względu na stan tapicerki i o 200zł za stan ogumienia. Nie mam czasu na walkę o wyższe odszkodowanie, firma to jakaś tragedia, ociąga się z wypłacaniem pieniędzy, których do tej pory nie otrzymałem. W dniu, w którym miałem otrzymać odszkodowanie otrzymałem pismo o odmowie wypłaty z powodu braku notatki policyjnej informującej o winie pojazdu, który brał udział w kolizji, co jest ich obowiązkiem, aby się o nią upomnieć do wydziału ruchu drogowego. Szkoda nerwów, których i tak już natraciłem, a nie mam ochoty na jakąkolwiek walkę z nimi. Jak mam otrzymać o 1000zł więcej, a stracić jeszcze więcej nerwów to wolę odpuścić, bo nie jest to tego warte. To co otrzymam wystarczy na pokrycie naprawy. Aktualnie wygląda to tak:

Z takich grubszych oględzin to zwrotnica do wymiany z amortyzatorem, zgięty jeden górny wahacz. To było powodem wjechania koła do środka. Ogólnie wyleciało wszystko, wlatują nowe wahacze, nowe drążki, nowe łączniki, nowe amortyzatory, zwrotnica druga używka.

Z własnej kieszeni do tej pory pokryłem zakup:

- poduszki silnika Lemforder 2x
    - poduszki skrzyni biegów Febi Bilstein 2x
    - wentylator chłodnicy Febi Bilstein
    - uchwyty chłodnicy oryginał BMW 2x
    - chłodnica no-name ( jakościowo bardzo w porządku, nie mam zastrzeżeń )

Wczoraj silnik odpalił bez problemu, chodzi tak jak przedtem. Bunia wkręca się na obroty, pali od strzała. Zniknęły również drgania silnika, więc jeśli ktoś odczuwa jakieś drgania na wolnych obrotach i nigdy nie wymieniał poduszek silnika, warto to zrobić. Różnica odczuwalna, bez porównania. U mnie jeszcze były oryginalne i już miały dość. Wycena lakiernika z blacharzem wyniosła 4 tysiące, elementy po mojej stronie. W czwartek jadę po wszystkie potrzebne elementy do polakierowania i poskładania jej do kupy. W ten czas planuję oddać fotele do obszycia nową skórą wraz z podsufitką. Mam nadzieję, że na wiosnę/kwiecień będzie gotowa.

Co mnie jeszcze zaskoczyło, w samochodzie jest fabryczne webasto, o czym nie miałem pojęcia. Trzeba będzie się zainteresować tematem, aby je uruchomić. ;)
    Ostatnio edytowane przez motobiker ; 11-02-2019 o 22:08

Doświadczony Użytkownik Awatar bombel89
    BMW
    E32 735iA 92' E39 528iAT 97'
    Ja to webasto wygląda w e32? W którym miejscu jest? Gdzieś aż tak schowane że nie miałeś pojęcia?

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez bombel89 Zobacz posta
    Ja to webasto wygląda w e32? W którym miejscu jest? Gdzieś aż tak schowane że nie miałeś pojęcia?
    Znajduje się w komorze silnika i nie da się go nie zauważyć ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar jpj
    BMW
    E32
    Osobiście odwoływałbym się na twoim miejscu. Zrób sobie listę rzeczy uszkodzonych, podejdź do ASO niech Ci zrobią wycenę/fv proformę. Zaproponuj ubezpieczycielowi bezgotówkową naprawę za ten samochód. Zobaczysz, że nagle cena pójdzie w górę. Ja za swoją 1wszą E32 w pierwszej fazie dostałem 1,7kPLN <sic!>. Po kilku w/w zabiegach kwota wystarczyła na zakup kolejnej sztuki. Nie odpuszczaj!

Powodzenia w reanimacji.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32

Zdjęcie z dnia dzisiejszego. Udało się dorwać wszystkie elementy w kolorze, ale i tak idzie do lakierowania cały bok, maska i zderzak, chcę mieć w takim stanie, aby cieszyła oko. Wszystkie potrzebne elementy/plastiki kupione.
    Widać wiele brakujących elementów, które oczywiście posiadam, ale samochód jest poskładany na "sztukę" metodami garażowymi. Maska nie spasowana, tam i tu trytyta itp. ;) Poskładana została z powodu przetestowania samochodu czy wszystko jest w porządku z silnikiem i czy prowadzi się jak powinna, a dwa to chciałem mieć pewność przed oddaniem do blacharza i lakiernika, żeby nie wydać kupy kasy na darmo. Silnikowo tak jak było, nie czuć w końcu drgań, zwrotnica inna, amor też. Kupiłem cały zestaw wahaczy, drążków kierowniczych, łączniki stabilizatora. Na miejsce starych amortyzatorów wleci komplet BERGH z 750i na grubej ladze, które już też mam.
    Cieszy mnie fakt dorwania zderzaka z wersją ze spryskami na reflektory i halogeny, których nie miałem, a mam zbiorniczek przystosowany do tego. Dorwałem również nowe fotele w kolorze mojej skóry, czekam na preparat do czyszczenia i porobię jakieś fotki, no i udało się ogarnąć stylingi 32 18" po renowacji. Przód 225/40 8j, tył 255/40 8,5j.

Auto dzisiaj pojechało do blacharza i lakiernika 30km w jedną stronę o własnych siłach, na razie nic niepokojącego. Czas roboty około 2 tygodni, ja w ten czas poszukuje tylnych amortyzatorów z poduchami i kompletuje resztę potrzebnych rzeczy. Mam nadzieję, że do kwietnia będzie gotowa.

Zaawansowany Użytkownik Awatar jpj
    BMW
    E32
    I super. Gratulacje. Moja rada to posprawdzaj sobie zaworki, dysze w spryskiwaczach reflektorów przed ponownym montażem zderzaka. Tak samo rurki czy nie ciekną, oringi na dyszach reflektorów oraz uszczelkę zbiorniczka 61671378631. Nie używaj kompresora bo z racji wieku te plastikowe dysze lubią wyskakiwać podczas większego ciśnienia. Jak chcesz to mam osłony chrom oraz listwę w niezłym stanie do sprzedania + 300ml farby w kolorze Sibergrau do skóry z Colourlock.
    Ostatnio edytowane przez jpj ; 26-02-2019 o 14:00

Uprawnienia umieszczania postów