Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Swap do martwego e32

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    szukam znów....
    nie wiem jak wy.. lecz jeżeli awaria nie wyklucza remontu silnika to w życiu swapa bym nie robił....Tylko bym Remontował,remontował,remontował... po pierwsze wiesz co masz.... po drugie wkładac jeden wyciągac drugi... czas i pieniądze, przewozić ten motor skądś tam.... ....95% silników jest już wyjętych z samochodu więc kupuje się w ciemno... cała logistyka, szukanie...

Myślę że czasami koszt remontu jest porównywalny z zakupem (swapem) motoru z super niemieckiej fury która była już rzeźbiona przez turasa.

Miałem kiedyś pęknięty blok w w123 250 więc kupiłem drugi motor w ciemno bo tych motorów jak na lekarstwo... Mimo zapewnień i tak go rozebrałem i przeglądałem,remontowałem przed wsadzeniem... jednak gdyby nie peknięty blok w starym silniku w życiu bym się nie zdecydował na swap... koszty zakupu, transportu,remontu były porównywalne z naprawą główna silnika gdyby nie blok....

Początkujący Użytkownik
    BMW
    chwilowo brak wczesniej 2xe36, 2xe34, 3xe32
    Jak już wczesniej wspomnialem silnik o którym się dowiedzialem jest w moich rękach zakupilem motor za 1100zł z osprzętem po znajomosci + gratis przepływomierz ideał. co do transportu darmowy: auto kolegi + przyczepka 10km z namiotu na miejsce operacji. Silnik swapuje sam z kolegą mechanikiem. Wczoraj zostal wyciagniety stary motor dzis przerwa jutro kontynuacja przeszczepu. Chciałbym przypomniec iz silnik pracowal w pojeździe poruszającym się całe życie po płycie lotniska w czasie rozebrania przebieg 179 tys km, praca wzorowa brak jakichkolwiek śladów zurzycia książka serwisowa itd. A mój stary silnik juz przy zakupie wydawał dźwięki typu śróbki w metalowym wiadrze. Mysle ze najpóźniej poniedzialkowym wieczorem zagada moje nowe m30b35. :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    Cytat Zamieszczone przez godekx8
    Jak już wczesniej wspomnialem silnik o którym się dowiedzialem jest w moich rękach zakupilem motor za 1100zł z osprzętem po znajomosci + gratis przepływomierz ideał. co do transportu darmowy: auto kolegi + przyczepka 10km z namiotu na miejsce operacji. Silnik swapuje sam z kolegą mechanikiem. Wczoraj zostal wyciagniety stary motor dzis przerwa jutro kontynuacja przeszczepu. Chciałbym przypomniec iz silnik pracowal w pojeździe poruszającym się całe życie po płycie lotniska w czasie rozebrania przebieg 179 tys km, praca wzorowa brak jakichkolwiek śladów zurzycia książka serwisowa itd. A mój stary silnik juz przy zakupie wydawał dźwięki typu śróbki w metalowym wiadrze. Mysle ze najpóźniej poniedzialkowym wieczorem zagada moje nowe m30b35. :)

Jak zrobicie swapa,to powiedz czy duza jest roznica miedzy m30b30 a m30b35 ?Odczuwalna mocno czy niewielka
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    To Ci się poszczęściło z tym silnikiem 1100zł z przepływką,która kosztuje połowę tej sumy :) ,mam nadzieję,że sprzedajacy powiedział Ci prawdę o silniku i będziesz z niego zadowolony :) pozdr.

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Cytat Zamieszczone przez MCGUMA
    Cytat Zamieszczone przez godekx8

Jak zrobicie swapa,to powiedz czy duza jest roznica miedzy m30b30 a m30b35 ?Odczuwalna mocno czy niewielka

Naprawde jest odczuwalna miałem tak w e34 i po zmianie na b30 myślałem ,że mam jakiś problem z motorem ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Z powodu problemów ze zdrowiem mojego współmechanika dopiero dzis nastąpi pierwszy start :D wrazeniami podziele się później :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Własnie wróciłem moją E32 do domku silniczek pierwsza klasa a wolnych obraach praktyznie brak jakichkolwiek dźwięków jesli chodzi o moc duza róznica 3.0 słabsze duzo. Dziekuje jesze raz wszystkim za pomoc i pozdrawiam :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    Powiedz jeszcze czy napotkaliscie jakies problemy ze swapem(o ktorych pytales tzn elektryka)Bo z tego co pamietam to nie ma zadnej roznicy oprocz kompa(ale i tak chodzil bedzie na tym starym) no i ewentualnie el.przepustnicy
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    swap m30b35 w miejsce m30b30 jest raczej prosty, mozliwe problemy moga wyniknac przy niektorych wtyczkach czujnikow ktore zmienialy sie w zaleznosci od rocznika

m30 daje sie nawet podlaczyc do wiazki m20 - wraz z dzialajacymi wszystkimi wskaznikami i OBC

oto swap kolegi czyli m30 335i do ktorego wspolnie zbieralismy graty chyba z ponad rok

Czarne e32 w benzynie!

Uprawnienia umieszczania postów