To fakt,strasznie popularne silniki w e30.Ale mimo wszystko warto szukac zdrowej jednostki.Bardzo zywotne i udane silniki.Zamieszczone przez ŁukaszS
To fakt,strasznie popularne silniki w e30.Ale mimo wszystko warto szukac zdrowej jednostki.Bardzo zywotne i udane silniki.Zamieszczone przez ŁukaszS
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(
Ok będe uwazał jest w mojej okolicy bardzo schludny i czysty supermarket z silnikami moze tam cos znajde![]()
Daj znać jak mają tam jakieś zdrowe m30b35
W supermarkecie niestety mokre 3.5 i zasniedziale 3.0 moze i cos bym jeszcze znalazł ale nie bylo zabardzo z kim gadac jakby to powiedziec delikatnie mówiac pokazany zostal mi pierwszy lepszy motor jakby pozwolili poszukac (o co nie pytalem z nerwów) mozliwe ze cos by sie dalo znalesc. Miejsce gdzie jest tak duzo motorów to miejscowosc Lubzina (trasa Tarnów-Rzeszów). Poszukiwania zawiodly mnie do mojego dobrago przjaciela ktory posiadal bardzo wiele egzemplarzy bmw serii7 (w tym momencie jest to e38 5.4 v12 long wersja opancerzona 1997r) zdradzil mi iz oddal niedawno bmw sciagniete z niemiec z ktorego pozyskal wszystkie bajerki typu skora itp do innego swojego e32 w samochodzie pozostal silnik ktory byl w stanie idealnym okolo 170tys przebiegu suchutki cichutki brzytewka jak to sie mowi, samochod byl uzytkowany w niemczech jako auto do transportowania zamorznych ludzi po lotnisku !!! Jezdzil tylko tam pozniej stal w jakims garazu az w koncu moj znajomy pracowal na lotnisku przy wykonczeniowce i wziol bmw za grosze. Jutro jade do Pana ktoremu zostalo oddane bmw na czesci znajomy za gola karoserie silnik i elektryke bez zawieszenia pozyskal 1200zl ciekawi mnie cena za motor (jesli jeszcze jest) jaka bedzie jutro o 8 rano jestem u tego Pana.[/list]
A co się stało,że silnik wyzionął ducha?Jeśli to panewki,to szlif wału,nowe panewki i po kłopocie.Będzie zdecydowanie najtaniej.
Wybacz... Bez sensu to co napisałeś bo na jakiej podstawie wiesz, że w akurat TYM silniku jest ,,tylko'' wał i panewki do wymiany i jest to najtańsze rozwiązanie, wizja przez internet?Zamieszczone przez marek1132
Jeśli Kolegę było by stać na takie manewry, to idąc Twoją myślą należało by rozebrać silnik i sprawdzić stan wszystkich podzespołów silnika- i w razie potrzeby remontować a to są dość poważne koszty.... Najbardziej optymalnym i najtańszym rozwiązaniem (jak z resztą koledzy wspomnieli) jest szukanie w miarę zdrowego silnika i swap.
Pozdrawiam.
E12 525 79' było....
E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
E39 540i manual 96' było...
E60 530iA 03'
...E34 S38B38 :)
...E92 S65B40 :)
Idąc Twoją myślą szukanie silnika na swap także wiąże się z rozebraniem go i sprawdzeniem czy wogóle nadaje się na swap,kota w worku jest bardzo łatwo znaleźć,chyba,że znajduje się jeszcze w aucie i można go uruchomić.M30 nie jest skomplikowanym silnikiem stosunkowo łatwo jest go wyremontować.Nie wiem,to było tylko moje przypuszczenie.Kolega sam zadecyduje co będzie lepsze swap silnika czy remont.
chęć włożenia nie sprawdzonego silnika do auta jest równoznaczne z totalną ignorancją w tym temacie - nawet jeśli Pan właściciel roztacza wizje że auto przez 20 lat zrobiło tysiąc kilometów, całe życie trzymane było pod lampą w szklarni a Pan zarzeka sie na cnote własnej córki, podpisuje gwarancję swoją krwią oraz przywołuje na świadków Wszystkich Świętych...
Czarne e32 w benzynie!
Zamieszczone przez marek1132
Dokładnie kolega zasugerował wymianę-jezeli to paneki siedzialy.3 lata temu naprawialem m30b28 i wymienialem wal+panewki+uszczelniacze+obroka głowicy i jeszcze pare pierdól.Taki zabieg kosztowal 1200zl,od tego czasu,silnik wyganiał ponad 70tys i ma sie dobrze.Wiec warto silnik rozebrac i zweryfikowac,czy sie opłaca naprawianie
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(