szukam osoby która bym wgrała mi Mape nową do m60b30 218KM
Usunąłem katy i gdzieś ktos mówił ze trzeba wgrać nową mape jesli sa katy usunięte.
Proszę o info i pomoc.
szukam osoby która bym wgrała mi Mape nową do m60b30 218KM
Usunąłem katy i gdzieś ktos mówił ze trzeba wgrać nową mape jesli sa katy usunięte.
Proszę o info i pomoc.
W M60 sondy sa tylko przed katami wiec taka mapa nic nie zmieni.
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
https://www.bimmerforums.com/forum/s...-276whp-274wtq
Oprócz wzrostu mocy zmienia się krzywa momentu - jak wycinasz katy spada cisnienie w układzie wydechowym i spada moment ponizej 3k RPM
"W M60 sondy sa tylko przed katami wiec taka mapa nic nie zmieni."
Wiem że jest przed katami ale ciśnienie jest ciśnienie... trzeba utrzymywać ;)
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 13-10-2018 o 22:53
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Tak reszta org.. ale w ostatnim tlumiku lataja resztki kata ale nie blokuja wydechu ...
koncowy łatałem bo zaczynał sie rozłazić lekko..
tylko katów brak reszta org.
Niby nie powinno spowodować spadku mocy ale po cos dostrajają mapę do katów.. tym bardziej ze u mnie jest wersja również bez katów na jakiś tam rynek.. I pewnie ukłąd inaczej jest zestrojony...
wiec metodą Słodowa... ze szprych nie bede bata zbijał.
Skoro tak skonfigurowali i podcisnienie wystepuje i dopalanie spalin nie spalonych itd.. to katy musza byc...
Z reszta zanim wszedlem grubo w bmw ktos mowil BMW nie lubi braku katów i to widac :(
Latajace resztki moga byc powodem zamieszania i tu bym szukal. Znam kilka M60 jezdzace juz kilka lat bez katow bez najmniejszego ubytku mocy.
Nie ma wersji mapy "bez katow" poniewaz sterownik nie jest w stanie wykryc czy katy sa czy nie (w silnikach M62TU owszem) jedyna inna mapa ktora istnieje to wersja na Jugoslawie i jest to mapa bez obslugi sond (brak korekcji dawki), tylko skad to wytrzasnac?