Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 14 z 14

W±tek: Alkohol + brawura + bezmy¶lno¶æ = ¶mieræ - tragiczny wypadek

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    740
    Sk±d
    wawa
    Ja osobiscie jak jestem w polsce to bez wachania zatrzymuje goscia co zygzakiem jedzie i dzwonie po policje dwa razy zlapalem takich supermenow i bede lapal nadal bo nienawidze kierowcow w stanie wskazujacym i irytuje mnie strasznie jak ludzie nie reaguja na taki widok tylko wyprzedzic i zapomniec ze sie cos widzialo

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    mój szwagier je¼dzi po kraju jako przedstawiciel. Zawsze takich od razu zg³asza ja te¿ z reszt±. Raz nie zd±¿y³ :( gonili nawet takiego gnoja ale pru³ tak szybko ¿e firmowym partnerem nie by³ wstanie go dogoniæ a tym bardziej zatrzymaæ. Po 2km dojecha³ do niego... ale tylko dla tego ¿e ju¿ le¿a³ w polu po tym jak uderzy³ w inny samochód przedstawiciela stoj±cy na skrzy¿owaniu na podporz±dkowanej. Kole¶ maj±cy ok 30 lat umiera³ mu na rêkach (uderzy³ prosto w drzwi kierowcy) i osieroci³ dwoje ma³ych dzieci, by³ z poznania. Oczywi¶cie pijany kut... wyszed³ bez wiêkszych obra¿eñ, dobrze ¿e szwagier by³ z kumplem bo gdyby by³ sam to chyba by frajera zabi³. nie pomogli mu w ogóle. Powiedzieli, ¿e jak wyjdzie z wraku (le¿±cego na dachu) to go zajeb... nie wyszed³. policja go wyci±g³a i aresztowa³a, mia³ co¶ ok 1,5 promila a zapieprza³ starym Oplem Recordem ile fabryka da³a ca³± szeroko¶ci± drogi, wielkim slalomem, niemal uderzaj±c w auto szwagra...
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    by³o e32 m60, teraz po¿yczam matiza od ¿ony
    Sk±d
    Kraków
    No có¿ - wariatów nie brakuje, tym gorzej jak kogo¶ zabijaj± oprócz siebie.

W ubieg³ym roku u mnie w okolicy - ale w lubelskim by³ w skutkach troche ¶mieszny przypadek.
    Opowiada³ mi o tym mój tato, by³ po czê¶ci tego ¶wiadkiem - u mnie w wiosce (trasa Tarnogród-Bi³goraj).
    Jaki¶ gnojek z Bi³goraja, czy spod Bi³goraja kupi³ sobie ¶wie¿o beemke - tato nie by³ pewien, ale chyba e39, no i jecha³ sobie po pijanemu. jak zobaczy³ radiowóz to skrêci³ w bok i w nogi, a ¿e akurat gliniarze w³a¶nie wyje¼d¿ali i skrêcili w jego kierunku - zacz±³ uciekaæ, to oni za nim.
    na granicy wiosek jest podwójny zakrêt "S" i nagle w zakrêtach pod górkê - nie wymie¶ci³ siê tam, wy³ama³ p³ot i skoñczy³ z rozwalonym autem na drzewie.
    :hah: si³a uderzenia by³a taka, ¿e wszystkie jakb³ka pospada³y. By³ w szoku i gliniarze go wyjeli z ma³ymi obra¿eniami z auta.

Na szczê¶cie poszkodowani to tylko ogródek, ogrodzenie i drzewo, ale ¶miech by³ na ca³± miejscowo¶æ.
    Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Supermen
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    Po prostu trzeba w koñcu zacz±æ traktowaæ pijanych kierowców jak potencjalnych moredców/zabójców.
    Tak - to tak samo jakby poszed³ na miasto trzymaj±c w rêku odbezpieczon± broñ, albo z granatem w rêku bez zawleczki. I st±d traktowaæ takiego nie za spowodowanie wypadku, tylko za zabójstwo.

Niestety druga rzecz, to co w mediach pokazuj±, ¿e ile to pijanych kierowców zatrzymali, jaki to sukces - no w³a¶nie, jaki? Skoro drugie tyle albo i wiêcej bez konsekwencji je¼dzi po pijaku.
    Osobi¶cie znam nawet takich, co od lat je¼dzi po kielichu i siê ¶mieje ¿e go nie zatrzymali nigdy i siê czuje bezkarny, a¿ pewnie kiedy¶ wyrz±dzi tragediê.

Tak samo znajomy moich rodziców - jednego dnia zachleje, ¿e go nieprzytomnego nios± do domu, a nastêpnego jedzie z rana autem. Ma jakie¶ domowe sposoby - miesza olej, surowe jajko i pare innych rzeczy i wypija taki syf. Jak go policja zatrzyma³a, to na dmuchaniu w balonik nic nie wykaza³o (szkoda ¿e go do szpitala na krew nie wezm±, skoro w balonik chêtnie dmuchnie), a na szkliste oczy t³umaczy³ ¿e jako zmechanizowany rolnik sporo czasami spawa w swoim gospodarstwie.
    I on siê z tego ¶mieje - czuje siê jak lord.

A taki smarkacz pokazuje przed kumplami jaki z niego kozak, co to nie on - my¶li ¿e stoi ponad prawem, a¿ stanie siê tragedia.

W takich sytuacjach mia³bym ochotê wykorzystaæ stereotyp o tym ze BMW = mafia albo co¶. Podbiæ do go¶cia na chate samochód mu w drobny mak rozpier... 0,7 mu o pysk rozwaliæ to by zaraz rozum do g³owy wróci³.

Co do kar za jazdê po pijaku to co to daje jak bez prawka i tak je¿d¿± ¶miej±c sie wszystkim w twarz. O naszym prawie karnym mo¿na by dyskutowaæ bez koñca. Ale tu wine maj± osoby trzecie, ¿e puszczaj± tak± osobê za kó³ko albo jeszcze z ni± jad±. Jak sie tacy ludzie sami zabij± to ciul z nimi. Szkoda auta jak by ³adnym jecha³. Ale tak jak w tym przypadku jak te dzieciaki zginê³y to facetowi do celi sznurek powinni w³o¿yæ ¿eby za moje podatki nie ¿y³ sobie za 2000z³ miesiêcznie. Bo tyle kosztuje utrzymanie wiê¼nia.
    Alkohol jest dla ludzi ale widaæ ¿e ludzie sie nie nadaj± do alkoholu 8/
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •