Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 82

Wątek: Ściąga na prawo f01

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW 740i F01
    Aldik, ile ty masz prawdziwego przebiegu w tym aucie? U mnie nic się nie dzieje, a auto mam starsze chyba minimalnie. Oczywiście wychodzą zaniedbania po poprzednim Właścicielu i oszczędności, ale to pierdoły i na bieżąco eliminuje.

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Postresujemy Aldika przed świętami: jakie usterki xDrive mogą coś takiego powodować? Czy auta przednionapędowe mogą cierpieć na coś podobnego?

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek89
    BMW
    F01 740XD
    Aldik próbowałeś zaczerpnąć gdzieś wiedzy na zagranicznych forach? Może tam już ktoś ten problem przerabiał bo tutaj czuje ze będzie ciężko określeniem przyczyny czemu tak się dzieje, a wymienić wszystko po kolei to nie sztuka

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    Jak dla mnie to auto na rame.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
    było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez mk37475 Zobacz posta
    Aldik, ile ty masz prawdziwego przebiegu w tym aucie? U mnie nic się nie dzieje, a auto mam starsze chyba minimalnie. Oczywiście wychodzą zaniedbania po poprzednim Właścicielu i oszczędności, ale to pierdoły i na bieżąco eliminuje.
    Auto m a 217 teraz. Czy prawdziwe to nigdy nie wiadomo, z tego co wynika z aso i przeglądów to tak. Auto miał facet od nowości, kupił nowe 750xd, ogólnie "kasa nie gra roli" więc wątpię że cofnął.
    Ja mam szczęście do takich trudnych bolączek, w koncu dojde co to, ale kiedy !? :) Co ciekawe dzisiaj jeżdzę i jest ok, nie ściąga. Ewidentnie w zawieszeniu coś zmienia położenie przy jakimś ruchu.
    W e65 kiedyś coś waliło, zawiecho sprawdzone i wszystko git, no to pojechałem do znajomego na warsztat, wjechałem na podnosnik i tylko z góry widze jak bierze grzechotkę i kręci mi coś. Zjechałem, ruszam i ciszA :D Podał rękę i życzył szerokiej drogi :) No i chce teraz znów do niego jechać :) Moze powtórzy czary :D

BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Postresujemy Aldika przed świętami: jakie usterki xDrive mogą coś takiego powodować? Czy auta przednionapędowe mogą cierpieć na coś podobnego?
    Do xdrive mnie nie zniechęcisz :D Sniegu ciut sypneło i jest bajka :D Az mi się humor poprawił :D Nie żałuje :)

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    Do xdrive mnie nie zniechęcisz :D Sniegu ciut sypneło i jest bajka :D Az mi się humor poprawił :D Nie żałuje :)
    Czyli zamiast ładnie bokiem jak przystało na BMW, to płużysz?

BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Czyli zamiast ładnie bokiem jak przystało na BMW, to płużysz?
    Jade po prostu do przodu pełną p..ą :D Gorzej z hamowaniem, ale dzielny kierowca wyhamuje nawet bez przyczepności :D
    Nie no serio, jest git ;) Uporać się z tym ściagniem, rozrusznikiem (aporpo podejrzenie padło na aku), potem polerka i ceramika i cieszyć sie autem, potem zostaną drobne naprawy, jak już pisałem w innym pościem, silnik etc :D Ale to wiadomo, złużywa sie jak w każdym aucie :D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    F01 LCI 730xD
    Kolego Aldik uporałeś się z tym ściąganiem? Odgrzewam kotleta ale w moim F01 LCI x-drive są dokładnie te same objawy co były u Ciebie.. Ściąga na prawo, gdy puścisz kierownice samochód skręca w prawo, czasami muszę trzymać kierownice na lewo żeby samochód jechał prosto. Raz jest lepiej, raz gorzej... Wymiana opon i to samo, geometria ustawiona w ASO, dalej to samo, przetrzepali w ASO całe zawieszenie i żadnych zastrzeżeń, zdumieni sytuacją przejechali się jeszcze raz, to samo ... Drugi raz na podnośnik i wymacali jakiś delikatny luz na maglownicy.. Czy to może być przyczyną? Pozdrawiam

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Od luzów auto prowadzi się niestabilnie - myszkuje.

[...] czasami muszę trzymać kierownice na lewo żeby samochód jechał prosto.
    Myślę, że na drodze równej jak stół zawsze musiałbyś tak robić, a to oznacza źle wykonaną geometrię. Podeślij mi na prv końcówkę VIN. Coś sprawdzę.