Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Witam Wszystkich,Proszę o doradzenie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar wm10589
    BMW
    Było E65 750i jest Dodge Grand Caravan 3.6
    Generalnie wszystko sprowadza się do tego czy poprzedni właściciel dbał o auto, bo jeśli nie to każde może okazać się skarbonką.

Natomiast jeśli chodzi o same silniki benzynowe to najmniej problemów będziesz miał z R6 3.0-litrową benzyną , tylko że 7er z tym silnikiem jest mało i ceny nierzadko są wyższe od tych z silnikami V8.
    Na temat diesli nie wypowiem się bo nie miałem z nimi styczności.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    No dobra a powiedz mi jeszcze może jakieś inne auto (audi,mercedes) w podobnym stylu jest godne polecenia? Zastanawiałem się nad e60 ale coś mnie ciągnie do 7-ki. I czy mógłbyś powiedzieć ujawnić ile płaciłeś za OC i ile palił, Odnośnie OC to trudno zaleść a odnośnie spalania chciałbym usłyszeć coś normalnego gdyż wiele razy mówiono mi że owy samochód pali 20 to standard , a to wydawało mi się ciut za duże, oczwiście wiem że to nie jest budżetowe auto lecz no nie wydajemi się to do końca prawdą aczkokwiek moge się mylić :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar wm10589
    BMW
    Było E65 750i jest Dodge Grand Caravan 3.6
    Oc to indywidualna sprawa ja płaciłem w maju 720 zł.
    Spalanie gazu w zależności od stylu jazdy w trasie wahało się pomiędzy 13-15 l w mieście 18-23 l, ale ja miałem silnik 4.8, jeśli ty szukasz 3.6 to pewnie będzie trochę mniej paliło.

Jeśli chodzi o inne samochody to znajomy ma z 2002 r. clk 5.0 l v8 z lpg i w mojej ocenie v8 mercedesa przysparza mniej problemów w porównaniu do bmw, ale z drugiej strony bmw e60 czy e65 wyglądają dużo nowocześniej niż ich odpowiedniki w mercedesie.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Powiem że jestem w lekkim szoku ponieważ, to co pisze w internecie a co napisałeś to driametralna róznica, wiadomo spalanie to zależy od „cieżkości nogi” i OC też każdy inaczej, lecz kolejna sprawa to że przy tak dużym silniku takie „małe” spalanie jak i oc to jestem pełen podziwu i zupełnie nie spodziewałem się. A druga sprawa to tego co dzukam nie musi być koniecznie 3,6. Poto pytam żeby ktoś mi doradził i żebym wybrał jak najlepiej :)

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Musiałbyś naprawdę posiedzieć na forum i poczytać. Niestety jak N62 źle kupisz to finansowo katastrofa a psychikę też musisz mieć twardą bo mało kto PORZĄDNIE ogarnia ten silnik.
    Ja szczerze mówiąc jeszcze niedawno myślałem nad sprzedażą i powiem szczerze ,ze jeżeli byłbyś zainteresowany to możemy pogadać.
    Moja 7er jest właśnie z silnikiem 6R M54 . Możesz sobie podejrzeć mimo ,że ogłoszenie jest nieaktywne. Nikogo nie namawiam . To luźna propozycja :)
    https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...#xtor=EREC-55-
    https://7er.pl/showthread.php/53413-Moja-E65-730-i

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Dobra, dziś poświęce wieczór i przeszukam forum.Fajnie by było gdyby ktoś jeszxze sie na temat diesel’a wypowiedział:) Tak szczerze mówiac rozgladając się dziś rankiem jeszcze zaintrygował mnie Mercedes kl.S w220. Dzieki panowie za pomoc

Początkujący Użytkownik Awatar GlownslowV8
    BMW
    BMW 745i e65
    Ja się mogę podzielić odpowiedziami co do spalania i OC skoro to Ci pomoże. Oc 795 zł, a spalanie mojej 745i z LPG to w trasie najmniej, 12 litrów realnego spalania wyliczonej z wyliczeń bak pełny, wyjeżdżone i znowu do pełna gazu a nie wg wskazań komputera który pokazywał 9,5 litra. Także trasa minimum 12 litrów, a normalnie to 13-13,5. Miasto rzadko poniżej 20, raczej te 20 litrów ;) Do tego z kosztów które i tak nie ominą- opony podstawowe 19 kosztują od 500 zł wzwyż za sztukę. Wymiana oleju to koszt 350-400 zł. Awarie silnika itp to już odrębne kwestie ;)