Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Słabe ogrzewanie

  1. #31
    ULA Vip Awatar tequila1909
    Dołączył
    Nov 2010
    Posty
    3,044
    BMW
    E32 735i 1990r. E38 728iA 1996r.
    Skąd
    Jura KC
    Sprawna pompka zamontowana, w aucie sauna. Stara idzie do regeneracji i będzie 'na zaś'
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

  2. #32
    ULA Vip Awatar tequila1909
    Dołączył
    Nov 2010
    Posty
    3,044
    BMW
    E32 735i 1990r. E38 728iA 1996r.
    Skąd
    Jura KC
    Problem wrócił, EZ zregenerowane, pompka sprawna.... a jeżdżąc po mieście zimne/letnie z kratek, w trasie ok. Z wszystkich kratek taka sama temperatura

    Jeż? Zapchana nagrzewnica? Czy jeszcze coś innego?
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

  3. #33
    Początkujący Użytkownik
    Dołączył
    Jun 2019
    Posty
    30
    BMW
    740i 4.4 1998
    Skąd
    Wrocław
    Dziwne. Wygląda tak jakby znowu padła pompka ... może tym razem się wirnik poluzował i nie kręci ... Ja kupiłem 2 kompletne zespoły elektrozawory + pompki stare po 49 zł oraz zestaw naprawczy (w gratisie dostałem 12 os,które zaczęły mi się budzić w pokoju). Poskładałem z najlepszych komponentów jeden zestaw. Wirnik w pompce musi mocno pchać - mi rozciął paluch jak sprawdzałem (podpiąłem do PCeta akuratnie żółty + czarny = 12V)... może dzisiaj zamontuję ...

  4. #34
    Zaawansowany Użytkownik
    Dołączył
    Jul 2014
    Posty
    224
    BMW
    E38 728 Shadow Line
    Skąd
    KATowice
    rozbierałeś te pompki?

  5. #35
    Początkujący Użytkownik
    Dołączył
    Jun 2019
    Posty
    30
    BMW
    740i 4.4 1998
    Skąd
    Wrocław
    Tylko częściowo od strony wirnika. Na szczotki nie patrzyłem bo silnik działa dobrze. W jednej bardziej zużytej wirnik był zapieczony na ośce właśnie ale silnik ok. W tej lepszej wszystko jest ok. Wyjąłem wirnik sprawdziłem jak ośka wygląda i jak chodzi całość psiknąłem delikatnie penetratorem ale tam to smaruje płyn chłodniczy więc jak masz ok a nie wodę to powinno działać.

  6. #36
    Zaawansowany Użytkownik
    Dołączył
    Jul 2014
    Posty
    224
    BMW
    E38 728 Shadow Line
    Skąd
    KATowice
    od strony wirnika nic nie zobaczysz.Może się szczotki skończyły i pompka nie działa

  7. #37
    Doświadczony Użytkownik
    Dołączył
    Nov 2012
    Posty
    1,006
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Skąd
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    Na aliexpress kupiłem nowe elektrozawory ogrzewania za ~30-35 USD z dostawą do PL.
    Przyszły o ile dobrze pamiętam w jakieś ~3 tyg chyba (z Niemiec chyba).
    Żadnych podatków itp - przyniósł listonosz do drzwi.
    Oryginał kosztował coś z zakresu 1200-1500, a PL zamienników nie udało mi się znaleźć.
    te elektrozawory były jakieś mniejsze i nie za bardzo pasowały...

  8. #38
    Początkujący Użytkownik
    Dołączył
    Jun 2019
    Posty
    30
    BMW
    740i 4.4 1998
    Skąd
    Wrocław
    @kat oczywiście, że zobaczysz ... czy wirnik działa prawidłowo i nie są zatarte łożyska ślizgowe na ośce i ośka nie wytarta ... od tyłu to zobaczysz sobie stojan i jego łożyskowanie oraz szczotki ... ja podłączyłem i sam silnik działa bez zarzutu w każdej pozycji, nie wydaje niepokojących dźwięków więc na razie go nie rozbierałem.
    @shebi A po co kupowałeś te elektrozawory ? Na allegro jest zestaw za 73 zł uszczelki + iglice ... Jeśli walnięte cewki to lepiej było kupić używkę i jeszcze cewki podmienić ...

    Już / dopiero wymieniłem zespół pompki i elektrozaworów - grzeje nawet na wolnych obrotach jak głupia ;-)
    Ostatnio edytowane przez vilk ; 06-12-2019 o 10:24

Podobne wątki

  1. [silnik] Słabe przyspieszenie
    Przez Piterkaaa w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 20-12-2016, 09:39
  2. [elektryka] Słabe ładowanie
    Przez greg328 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 07-07-2016, 16:02
  3. [klima] Słabe ogrzewanie
    Przez Darth_Kaker w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 01-12-2011, 09:26
  4. [E38] Słabe ładownie?
    Przez LeSiO w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 19-08-2011, 07:48
  5. [elektryka] Słabe ładowanie W E32 740
    Przez studentgrzes w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 09-08-2011, 20:19

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •