Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: bmw 750 dla młodego kierowcy

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Ale co w tym złego że chłopak chciał kupić 750?
    Ja swoje pierwsze auto miałem bmw 325 i uważam że jak na pierwsze auto dla mnie było w sam raz.Mocy dość dużo i na pewno można lepiej pośmigać niż 750iA / L .
    Nie wiem jak wy ale ja w wieku 18lat miałem świra na punkcie upalaniu gumy,jazdy bokiem itd...(w sumie to mi do dziś nie przeszło dlatego ruszył projekt E30 m30b35)

Powoli sie tu robi jak BKP że każdy początkujący kierowca musi mieć auto o najgorszych osiągach itd
    To że wy mieliście "po 4 gary" to nie znaczy że tak każdy musi mieć.Ja wybrałem 6cylindrów chodź mogłem to mieć bez problemu podwojone(V12)
    Wcale bym się nie zdziwił ale podejrzewam że ten chłopak by jeździł na torze lepiej niż 80% z was.

Sorry że się uniosłem ale też przez to przechodziłem gdzie starsi koledzy jeździli mocnymi furami a na torze moją 325 KOMPLETNIE nic nie potrafili pokazać.

pozdrawiam dzuda

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Porównam młodych kierowców do kobiet - chce sie dla nich zawsze małe (słabe) autka, jak kupiliśmy dla mojej dziewczyny 3ke to mi gadali czemu jej jakiegoś CC nie kupiłem zamiast czegoś takiego, jej rodzice tez ze takie duże auto i wogóle - może nie są to najpepsze przykłady bo dla nas 3ka to małe autko, ale chodzi mi o to ze ja wychodze z założenia ze jak ktoś będzie chciał popiepszać to będzie to robił każdym autem, ale wole że ktoś mi bliski zaliczył wypadek czymś dużym (czyt bezpiecznym) a nie małym w którym moze zginąć... ja chyba wolałbym kupić synowi/córce E32 nizeli jakies małe tico itp. Gdyby nie kwestia ekonomiczna to moja dziewczyna jeździła by pewnie E32 teraz... Dodam ze jest świerzo upieczonym kierowcą...

Jeżeli chodzi o temat w gre wchodzi jeszcze jednak kwestia psychologiczna, że w 750 człowiek specjalnie nie musi sie dowartościowywać, bo i tak ma świadomosc ze każdego zrobi jak chce i raz na jakiś czas wciśnia gaz, poczuje jak mu zgniata klate i wystarczy a w małym autku stara sie jak moze a i tak mu nie wychodzi... Oczywiście to taka moja kolejna teoria i kolejny domysł, jakby młodzi kierowcy byli aż tak źli to nie było by nas tutaj bo byśmy sie juz dawno pozabijali :)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Aha...no i nie przesadzajcie że 750 to taka "torpeda" bo jest dużo aut z podobnymi osiągami...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bmw 730i
    chciałbym mieć takich rodziców750(5.4), :D a co do wieku i wyboru samochodu to koleś dobrze trafił,tyle ze nie z tym potworem 5.4(V12) ,też jestem młody i pierwszy samochód jaki zakupiłem to było e32 735 a teraz jest e38 730 a w planach 740 :]

Zaawansowany Użytkownik Awatar kataniarz
    BMW
    e38 735iA
    Hehe tak gadacie na młodych ;p ja mam 19 lat i 735 i nie robie popisowki jak widze nie ktorych kadet 2.0gsi i sandal ja tam wole spokojne polansowanie sie po miescie na prostych poza miastem wcisne owszesm zeby ałto maślany nie złapalo pod korek :hah: :D :hah:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750i
    Cytat Zamieszczone przez kataniarz
    na prostych poza miastem wcisne owszesm zeby ałto maślany nie złapalo pod korek :hah: :D :hah:
    ja nie rozumiem, możesz po polsku ?:P

Zaawansowany Użytkownik

hmmm

a ja powiem tak...

nie wiem czy przebija w tych postach kompleks braku wartości...czy zazdrość ale osobiście moje zdanie jest takie

1. kazdy ma to na co go stac ( lub jego starych) i wara od tego każdemu...

2. trening mistrza czyni nawet z slimaka...i bledem jest mowienie ze trening maluchem robi dobrego kierowce na F1

jesli gość nie zmysla ...a róźnie z dziecmi neo bywa...to niech sobie kupi tą 750 ...ba...nawet neich sobie kupi Lambo:)) ale oceniajmy go za to jaki jest w stosunku do nas a nie ..za to co kupili mu starzy...

wiem ze wiekszość z nas to pokolenie w którym nasi starzy musieli nieźle nakombinowac zeby fundnmąć nam malucha albo innego trabanta ale ludzie..śiwat sie zmienia...ludziom podwyzszyl sie status i jesli chcą..niech mu nawet robota do robienia laski kupią na 15 urodziny...

nikt wam nie broni kupowania takich samochodów..jedynie ograniczają nas możliwości....ale nie wolno za to patrzyć wilkiem na kogoś komu sie udało..

takie jest moje zdanie...a na kokiec przesłanie dla wszystkich :

PAX POPULI....

Easy

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Nie wiem czy coś takiego można było z moich postów wywnioskować ale sprostuje że mi chodziło po głowie tylko bezpieczeństwo innych bo samego młodego mam w dupie, może się rozwalić na pierwszym drzewie jak chce. Ale dla kogoś kto jest ślepy, bo każdy początkujący kierowca jest ślepy i nie potrafi przewidywać, tego TRZEBA SIĘ NAUCZYĆ. I potrzeba na to czasu a niejedno krotnie przykrych przeżyć za kółkiem jak stłuczki czy drobne wypadki. Panować nad potężną mocą i napędem na tył też trzeba się nauczyć. Kur.. chłopaki koleś chce się przesiąść z L-ki pewnie fiata punto na 7er 5,4litra ogarnijcie?! Może od razu samolot co? Samochód jest 3 razy większy i 3 razy cięższy. W łapach niedoświadczonego gówniarza może stanowić broń masowego rażenia na bogu winnych przypadkowych ludziach. Elektronika nie będzie myślała za niego. Niech od razu się zapisze do AL-Kaidy co? Takie moje zdanie i jestem w 1000% całkowice anty takim rzeczą!

Jak ma kasę niech na prawdę kupi coś nowszego, dużego, bezpiecznego ale z napędem na przód i z opołowę mniejszym silnikiem i mocą. Nauczy się, pojeździ z 2-3 lata proszę bardzo
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Easy, święte słowa...
    Każdy niech ma i jeździ czym chce. Przestańmy na siłę demonizować, że przedni napęd, że moc.... Wystarczy, że nasi politycy się tak zachowują nam mówiąc, co jest dla nas dobre (szkoda, że za nasze pieniądze). Pośmiać się można co najwyżej z tego, jakiej polszczyzny użył młody człowiek pisząc posta. Ale skoro ma kasę (nadzianych rodziców), niech kupuje 750...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740
    Amen :medit:

Uprawnienia umieszczania postów