Przekładnia z V8 idzie tanio i solidnie zregenerować robiłem to w swojej E32 i było i jest ok
Przekładnia z V8 idzie tanio i solidnie zregenerować robiłem to w swojej E32 i było i jest ok
Jakby co ja robiłem w firmie hydrosystem
Ja oddałem do regeneracji przekładnie z V8 servotronic. Oddałem do serwisu http://www.twojserwis.com.pl który był mi polecony przez forumowicza. Koszt regeneracji 500zł bez wyciągania i wkładania. Po regeneracji przekładnia w jedną stronę syczała i bardzo ciężko chodziła. Oddałem więc na reklamację już podjechałem razem z autem. Wiem że zrzucali ją i wkładali chyba z dwa razy zanim zrobili wreszcie że chodzi jak powinna. (dodam że przyjechałem po roku czasu bo nie miałem czasu wcześniej i przyjeli reklamacje ) Jednak połowiczny skutek gdyż teraz buda auta wpada w drgania po tej operacji. Słychać jakby wydech obijał się o jakiś sztywny element auta i przenosił wibracje i dźwiek. Podjechałem jeszcze raz na kanał do nich, oraz do innego warsztatu i nic nie ociera ani nie dotyka. Obstawiam że przy demontażu gdy sanki zrzucali jakieś stare łączniku, gumy, poduszka silnika lub coś innego zostały nadruszone i z tąd ten problem.
Jak German to Anna.
a z e31 840 bedzie pasowala przekladnia?
Pewnie podejdzie.
Musisz zwrócić uwagę na takie szczegóły jak typ wielowypustu na wałku wąsa (pitman arm).
Jeżeli jest inny to trzeba szukać przekładni z zamontowanym wąsem.
Różne może być również zorientowanie EZ servotronic, ale to raczej kosmetyka.
Samo przełożenie zapewne też będzie inne.
Pozostałe elementy obudowy są takie same.
ja po regeneracji z hydrosystem byłem bardzo zadowolony a to już z 3-4 lata iw szystko śmiga ok
luz zlikwidowany calkowicie po tej regeneracji ? jaki koszt w hydrosystem
w tych przekładniach są podkładki nadmiarowe łożysk gość mówił, więc wszystko da się ogarnąć bez problemu
ja płaciłem coś 500 lub 600 PLN, nie pamiętam dokładnie. Z cztery lata temu jakoś.
pozdrawiam Bartek