Ja to już zapomniałem ze istnieje cos takiego jak bmw e38 725tds hehe ;) tuning tak wiekowego silnika który sam w sobie miewał problemy z temperatura i to w serii to nie jest dobry pomysł
Ja to już zapomniałem ze istnieje cos takiego jak bmw e38 725tds hehe ;) tuning tak wiekowego silnika który sam w sobie miewał problemy z temperatura i to w serii to nie jest dobry pomysł
Ostatnio edytowane przez darekbb ; 25-03-2024 o 23:44
Mysle ze autor tematu przez te 6lat juz podjal decyzje...
Niemniej ja jestem za podnoszeniem mocy jak najbardziej. Klamoty tanie wiec jak sie cis wysypie to nie bedzie bolalo. A jechac bedzie lepiej i cieszyc wlasciciela.
Darku ten wiekowy tds bo wirusie objedzie twoje nowoczesne 730ia bez problemu. No ale.to w koncu klasyczna maszyna nie do wyscigow... mowia tak wszyscy posiadacze slabych e38 ;)
Tylko weż pod uwage że tds ma ta samą skrzynie 5hp18, wiec taki tuning ją może ją szybciej zniszczyć, jeśli przekroczy się maksymalny moment przenoszony przez nia oidp 310nm. A e38 w manualu to jak gumiaki do garnituru. A ja się z toba zgodzę że m60b30 to padlina, bo jak trzeba depnąć to zawsze kickdown, jeżdżę nie bo ją lubię i przez 9 lat (!) nie zdechło nic w silniku czy skrzyni