Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: Problem z w³±czaniem siê alarmu

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar kociniak08
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    e38 750
    Sk±d
    Jawor

Problem z w³±czaniem siê alarmu

Mam taki przypadek od jakiego¶ czasu. Gdy zamykam auto z pilota to po jakim¶ czasie za³±cza siê alarm. Dodam, ¿e jest oryginalny nie jaki¶ dok³adany. Wy³±czenie go nic nie pomaga za jaki¶ czas znów siê w³±cza. Muszê wtedy zamykaæ auto z kluczyka ¿eby nie robiæ zbêdnego ha³asu i zamieszania. Dodam, ¿e im krótsza trasa tym szybciej po zamkniêciu zaczyna wyæ syrena. Tak jakby Aku by³ nie do³adowany i powodowa³ w³±czanie alarmu (ale to tylko moja teoria). Macie jakie¶ sugestie co z tym zrobiæ?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2016
    BMW
    e38 740 iA bez LPG
    Sk±d
    Centrum
    Mia³em to samo. Na 99% do wymiany masz czujnik zamkniêcia maski silnika. Koszt u¿ywki ok.15-20 pln na alle.

Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    e38 750
    Sk±d
    Jawor
    U Ciebie po wymianie czujnika problem ust±pi³? Jak uda³o Ci siê do tego doj¶æ, ¿e to czujnik walniêty? Czy po prostu wymieni³e¶ za wczasu i pomog³o?
    By³o BMW e32 750 V12

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar darekbb
    Do³±czy³
    Apr 2015
    BMW
    E38 730iA 1995
    Sk±d
    Czechowice-Dziedzice
    u mnie od dawna jest taki sam problem tylko ze ktos od³±czyl syrene, wlaczaja sie awaryjne. problem wystêpuje tylko jak jest cieplo powiedzmy powy¿ej +20°C na zewn±trz . problemu nie udalo sie na razie naprawiæ bo gniazdo diagnostyczne mam nadal niedzia³aj±ce ale na szybko mozesz sobie poradzic tak, ze po wyj¶ciu z samochodu otwierasz drzwi pasazera naciskasz przycisk ryglowania ten przy awaryjnych i zamykasz drzwi, uwazaj tylko zeby nie zatrzasnac w ten sposob kluczyka zawsze sprawdz najpierw czy masz go przy sobie. ja zrezygnowalem z poszukiwania zrodel tego i robie tak ju¿ ponad rok, wiem ze na pewno nie jest to czujnik maski bo ktos go juz usun±³, ani nie ma tez czujnikow ruchu wewn±trz (taki dekiel na ¶rodku dachu) on równie¿ moze stanowiæ ¼ród³o problemu z alarmem
    Ostatnio edytowane przez darekbb ; 22-08-2018 o 21:59

Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    e38 750
    Sk±d
    Jawor
    Patrzy³em na ten czujnik maski wymiana to dwie min ale na razie siê wstrzymam.
    darekbb mówisz ¿e ten dekielek na ¶rodku dachu to czujnik ruchu od alarmu? U mnie po praniu opad³a podsufitka i akurat wisi tak w po³owie tej kratki. Czy przez to czujnik móg³by w³±czaæ alarm?
    By³o BMW e32 750 V12

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2014
    BMW
    e36,e46,e38
    Sk±d
    okolice Kielc
    Mia³em tak samo odpio³em czujnik w dachu i jest ok

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Prezeslaw
    Do³±czy³
    May 2013
    BMW
    E38 4.0 M60
    Sk±d
    Warszawa
    A ten czujnik w dachu nie ma przypadkiem funkcji poziomicy na wypadek "niepo¿±danego holowania"? Je¶li krzywo wisi bêd± cyrki.
    To co, ¿e diesel? Pewnie ¶wiece zalane;)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar winmediacenter
    Do³±czy³
    Jul 2013
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Sulejowek
    Jak chcesz zamkn±æ bez aktywowania alarmu klikasz zamykanie i po zaryglowaniu ponownie klikasz zamykanie. Lampka "straszak - czujnik nas³onecznienia" mignie z tego co pamiêtam 3 razy i voila. Zamkniêty a czujniki ruchu nieaktywne - lepsze to ni¿ odpinanie poza tym diagnostyka to podstawa ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2014
    BMW
    e36,e46,e38
    Sk±d
    okolice Kielc
    U mnie podwójne zamykanie nic nie dawa³o dopiero po wypiêciu czujnika jest ok ju¿ oko³o 4 lata tak mam i ¿adne cyrki siê nie dziej±

Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    e38 750
    Sk±d
    Jawor
    Korzystaj±c z podpowiedzi próbowa³em "podwójnego" zamykania samochodu tak ¿eby nie aktywowaæ alarmu. Czy po tym lampka na desce powinna zgasn±æ bo u mnie nadal mruga tak jakby alarm dalej by³ aktywny. Druga sprawa czy pod³±czaj±c samochód pod komputer wyjdzie b³±d z jakiego powodu alarm w³±cza siê samoczynnie? Który czujnik jest za to odpowiedzialny?
    By³o BMW e32 750 V12

Podobne w±tki

1. BMW e38 - wy³±czenie alarmu
    Przez Pain97 w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 13-02-2018, 09:31
  2. [elektryka] Monta¿ alarmu
    Przez zamor89 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-11-2015, 23:50
  3. Instalacja alarmu E38
    Przez Simon Olo w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 29-03-2014, 21:07
  4. [elektronika] Ustawienia alarmu
    Przez KamilW w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 15-02-2014, 20:56
  5. [elektryka] Problem z podpiêciem alarmu w e32 750il, pomocy.
    Przez PawelM. w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 23-07-2011, 20:55

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •