Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 73

Wątek: [ pozostale] e38 - czy silnki 2.8 daje rade?

Początkujący Użytkownik

?? zalezy jak komu

zależy jak komu ale optymalnie dla mnie było 3.5 2.8 ( bez biczowania od właścicieli 728i ;-))to za słaba jednostka a różnicy wielkiej w spalaniu nie będzie.... aż tak a może 740 ??

Co do szukania auta na tym czy innym rynku, to prawdopodobieństwo znalezienia zadbanej E38 jest znacznie wyższe w Niemczech niż w Polsce, bo niestety, ale zdecydowana większość tych krajowych jest zmęczona życiem, co z resztą widać po linkach do aukcji na allegro, które niemal codziennie tutaj omawiamy. Na pierwszy rzut oka niby spoko, ale po chwili wpatrywania się w fotki wyłapuje się mniejsze lub większe ślady bicia czy zaniżonego o 200tyś przebiegu. Nie chcę gloryfikować naszych fanklubowych samochodów, ale jestem już chwilę na forum i widziałem w swoim życiu sporo E38, zarówno z ogłoszeń, jak i tych klubowych i śmiem twierdzić, że znalezienie w PL zadbanego egzemplarza spoza forum jest ciężkim zadaniem. Wykonalnym, ale ciężkim i wymagającym cierpliwości i często kilku miesięcy poszukiwań. W Niemczech jest na pewno łatwiej znaleźć dobre auto, bo i patrząc po aukcjach, jest ich tam kilkakrotnie więcej wystawionych niż u nas. W ostatnich latach trzeba mieć wzmożoną czujność, bo nasi zachodni przyjaciele nauczyli się kręcenia liczników i szeroko pojętego kombinatorstwa. I teraz sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy wolisz zapłacić te wszystkie akcyzy, podatki i cholera wie co jeszcze i ściągnac auto z Niemiec (a fajny egzemplarz znajdziesz w ciągu miesiąca, góra dwóch, no chyba że masz takie wymagania co do wyposażenia i całej konfiguracja auta jak ja ;) ), czy masz czas i spokojnie poczekasz kilka misięcy i będziesz szukał czegoś fajnego u nas.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Początkujący Użytkownik
    Czyli ten podatek mieli by placic ludzie co rok? a nie jednorazowo przy sprowadzaniu pojazdu?

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez MiNos
    Czyli ten podatek mieli by placic ludzie co rok? a nie jednorazowo przy sprowadzaniu pojazdu?
    Dokładnie tak.

Zobaczymy czy nasi bystrzacy z Wiejskiej przepchną ten projekt, a może wódz walnie focha i nie podpisze ;)

Pozdrawiam
    "Old School Style"

Początkujący Użytkownik
    doslowna paranoja - wszystko fajnie ale jak nie stac czlowieka na nowe auto to chyba normalne ze kupi uzywane a nie nowe. Wydaje mi sie ze zamiast zarobic straca wiecej. Lepiej bylo by zablokowac wjazd pojazdow powyzej 10 lat do kraju.

PS. wole 12 letnie bmw niz taka toyote yaris ;) powrot komunizmu cala polska jezdzi yarisami 126p ;)

Panowie było o tym dość sporo tutaj http://forum.7er.pl/akcyza-a-podatek...zny-vt7380.htm więc nie ma sensu znowu zaczynać ;)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    Wersje Indyvidual w e38 to nie shadow lub chrom line. To chociażby kolor z palety Indyvidual i jakiś tam dobór wyposażenia. Mam to wbite w dokumentach i pod maską :)
    Ja kolego doskonale wiem co to znaczy indyvidual.Zapytałem tylko dlatego bo nie zauważyłem u Ciebie w aucie nic takiego indyvidualnego.A możesz mi kolego powiedzieć co tam masz takiego dobrego w niej że jest to wersja Indyvidual?Jakieś lepsze wyposażenie?

pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    Wersje Indyvidual w e38 to nie shadow lub chrom line. To chociażby kolor z palety Indyvidual i jakiś tam dobór wyposażenia. Mam to wbite w dokumentach i pod maską :)
    Ja kolego doskonale wiem co to znaczy indyvidual.Zapytałem tylko dlatego bo nie zauważyłem u Ciebie w aucie nic takiego indyvidualnego.A możesz mi kolego powiedzieć co tam masz takiego dobrego w niej że jest to wersja Indyvidual?Jakieś lepsze wyposażenie?

pozdrawiam
    Przecież Damias wszystko napisał. Chodzi o kolory i wyposażenie wg indywidualnego zamówienia.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    No a ja zapytałem o konkretne wyposażenie w jego aucie jakie mu daje tytuł indyviduala.

Aleś się go uczepił z tym inividualem :) Ma to wbite na aucie i już. Wystarczy że jest kolor z palety individual. Ja nigdy tego nie mogłem ogarnąć. Mam masę bajerów na wyposażeniu, jak choćby aktiv sitze, lich i holz pakiety, stoliki, lusterka, 2x telefon, sterowanie radiem i fotelem pasażera z tyłu i kilka innych pierdół które na prawdę nieczęsto można spotkać w E38 a nie mam individual...
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Uprawnienia umieszczania postów