To kupić jak matka Bosch za 350 i co za problem
To kupić jak matka Bosch za 350 i co za problem
Za 350 kupiliśmy nowe wtryski Bosch brutto za sztukę do modelu 535ix F10 jak chcesz to mogę ci zatem sprzedać używki też po 350.....
Do 535 f10 moze i są zamienniki z Boscha.Ale to inne wtryski niz do f01.A tu nie ma zaminników raczej.Przynajmniej nie bylo
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Jesteście pewni ze do 535i jest inny wtrysk niz do np 740i f01 ? Jak dla mnie to te same silniki
Hej,
Co do wtrysków wymiana to 12 tyś + robota z uszczelkami- 16 koła razem.
Dziś oglądałem ten wóz z ogłoszenia, teoretycznie technicznie miało być w porządku. Na miejscu silnik odpala po około 3-4s kręcenia rozruchem, jak już odpali zaraz wchodzi w tryb awaryjny i pracuje nierówno.
Z prawej strony jest wskaźnik temperatury oleju pokazuje niecałe 120'C czyli chyba normalnie.
Podrapany w 2 miejscach- ale to pryszcz do ogarnięcia. Środek jak nowy, lakier super poza w/w uszkodzeniami, malowana jedna listwa progowa i tylny zderzak, który i tak jest do poprawek.
Przejechałem się kawałek i muszę stwierdzić, że na tle konkurencji tj. D4 W12, S65 AMG W221 ten wóz jest najlepiej jakościowo wykonany wewnątrz nooo może na równi z mercedesem- który trochę w W221 mi się opatrzył. Jazda limuzyną bajka- dużo ciekawej niżeli Audi, porównywalnie z Mercedesem. Dopiero nowa S W222 sprawa wewnątrz wrażenie większego prestiżu.
Bardzo mi szkoda gdyż wóz naprawdę mi się podoba. Zaproponowałem cenę- dużo wyższą niżeli ta na aukcji jeżeli aktualny właściciel doprowadzi auto do ładu, jeżeli wszystko będzie pracować i działać- łącznie z pozytywną ekspertyzą endoskopową. Wycena serwisu bez malowania to kwota 120k brutto na rzeczy, które trzeba zrobić plus malowanie no i wtryski profilaktycznie ( nie do zweryfikowana aktualny ich stan gdyż należy wymienić też pompę paliwa ) - wówczas mamy 140k. Cena jest akceptowalna jak za auto tej klasy z tym przebiegiem jednakże nie jest do przyjęcia biorąc na barki ryzyko końcówki motoru- dość duże czytając Wasze odpowiedzi- zapewne ciężko też o silnik 760Li.
Pozdrawiam.
Co jeszcze chciałbym dodać- auto ma akustyczne szyby, nie mogłem rzecz jasna przycisnąć mocniej z racji korków i... niepełnej mocy w trybie awaryjnym etc jednakże kultura pracy tego motoru z wyciszonym wnętrzem powala.
Jak oni mogli spier..... tak zajebisty samochód pod kątem jakichś tam wtrysków źle rozwiązanych konstrukcyjnie to ja nie pojmuję, aż się scyzoryk w kieszeni otwiera.
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 22-08-2018 o 07:42
Tylko sam widzisz, że z motorownią nie najlepiej. V12 powinna palić od strzała. Być może to faktycznie pompa wysokiego ciśnienia. A co w ogóle powiedział właściciel? Przystał na Twoje warunki?
Właściciel zostawił auto na zasadzie komisu, nie mam z nim kontaktu. Podobno od miesiąca nim nie jeździł, aczkolwiek przyprowadził wóz przed moją wizytą. Przekazałem jedynie propozycję sprzedawcy, że jestem w stanie dać więcej za sprawne auto. Jeździłem kilka dni wcześniej W12 D4- o osiągach się nie wypowiadam z wiadomego powodu. W BMW czuć tą mocarność i muskuły, Audi taki jakby cichszy, wyciszony i stonowany. Silnik mimo, że padaka robił niesamowite wrażenie przy bardzo lekkim przyspieszeniu dźwiękiem, mocarz w czystym tego słowa znaczeniu.
Ostatnio edytowane przez Hugson ; 21-08-2018 o 23:06
Czyli dużo się nie pomyliłem z cena.
Dzięki tobie kolego oszczędzasz czas na wyjazd do Wwa
Tak jak mówisz cena to około 140 tys bo to co jest to bomba
Pytanie moje jak ustosunkował się komis czyli autoreduda do twoich sugestii?
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Komis podszedł do tematu profesjonalne- no może poza cenami gdzie wymiana klocków jest policzona na 3 tyś, oraz inne stawki też dość wysokie. Doszedłem do wniosku, że raczej nie stać mnie nerwowo na zakup auta gdzie w każdej chwili motor może się zatrzymać, także zostawiam go Wam :) Tym bardziej po znalezieniu podobnego tematu na zagranicznym forum gdzie człowiek miał problem z odpalaniem auta- komputer pokazywał pompę wysokiego ciśnienia, zmienili i motor padł po 1000 km. Teoretycznie da się kupić piec z 2014 roku z niskim przebiegiem ( teoretycznie !! ) w cenie 25k, jednakże z robotą wyjdzie to kupę kasy. To jeszcze jestem w stanie zrozumieć gdyż wiemy co mamy, jednakże sprzedaż tego auta w przyszłości raczej graniczy z cudem chyba, że za pół ceny- tak aby ktoś kto będzie w stanie podjąć ryzyko miał zapas cenowy na zakup nowego motoru. Lepszą opcja jest chyba ta padaka za 60 tyś + może w 40 by się wyrobiło. No ale mi osobiście kolor nie leży jak i takie grubsze naprawy. Mam ludzi, którzy mają już rozpracowany 65 AMG, czy tam W12 jednakże od 6.0 TT BMW ni widu, ni słychu po fachowcach :) Tego jest jak na lekarstwo dosłownie, unikat z racji "tykającej bomy" w każdym z nich nad czym bardzo ubolewam bo środek auta, jak i ogólnie wizualnie cały wóz bardzo mi do gustu przypadł. Szczególnie w kolorystyce widocznej na tej aukcji, ten grafit robi robotę. Wszędzie piszą, że po 2013 roku 760tka jest poprawiona i jak brać to tylko i wyłącznie ten rocznik- jednakże to już pułap cenowy W222 nawet 63 AMG,
zapewne nie bez powodu.
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 23-08-2018 o 08:41