Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Zacisk przedni lewy e65 730d

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar oizo_pl
    BMW
    e65 730d indi.

Cool Zacisk przedni lewy e65 730d

Witam , opisze swój problem a mianowicie zacisk przedni lewy troszeczkę bardziej sie grzeje niż prawa strona . Słuchajcie nie ma tu żadnego druciarstwa a osoba która to robiła nie jest Januszem z Passata 1.9 td . Odkryłem to przez przypadek jadąc wolno po zjeździe z krętej góry i słysząc specyficzny pisk klocka .
    #tarcze nowe firmy Nn
    #klocki Trw
    #nowy płyn hamulcowy
    #pasta do prowadnic Ate
    #pasta do tłoczków Ate
    Nie chciał bym poruszać tematu kto i czym smaruje i packa swoje hamulce zaraz zrobi się pięć stron :) . Mój zacisk był rozbierany sprawdzany tłoczek pracuje jak należy osłona była w porządku brak oznak korozji pod osłoną , tłoczek został przesmarowany pastą z Ate i wszystko jest ok . Prowadnice czyste sprawne pasta z Ate do prowadnic i to wszystko . Osadzenie klocków na jarzmie tez zostało sprawdzone czy przypadkiem nie kantuję się bądź czy coś je nie blokuję .
    I wiecie co nie mam juz pomysłu ale dopisze jeszcze bardzo ważna rzecz, jadąc auto stradą zatrzymam auto mój wzór felgi pozwala mi na wsadzenie reki i złapanie zacisku i w zasadzie są chłodne lewy delikatnie ma o kilka stopni więcej nie wiele trzeba się skupić nad tą czynnością :D:D . Trochę to może dziwnie wyglądać ze koles na poboczu maca zacisk jak znachor głowę chorego :D:D:D:D.W Passacie bym to olał - podsumowując nic strasznego się nie dzieje :) ale ma być dobrze :) i tyle :D:D
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 15-08-2018 o 11:01
    bylo:P e32 735 automat e34 525 td automat e36 320i e36 323i automat e38 740i automat e39 528i automat ,
    obecnie e39 520i , e39 520i 400 tys km igła :) e65 730d individual