Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Lewa strona dmucha cieplej niz prawa

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730D

Post Nowe dane

Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Zajedź więc kumatego gościa co ma stację do klimy niech wszystko odessie ,zrobi vacu i niech nabije z nowym olejem tak jak masz na tabliczce i musi hulać. Auto masz z rynku niemieckiego czy może gdzieś z norweskiego ? Rozkodowałeś kiedyś VIN autka ?
    Klimatyzacja była "nabijana" wiosną rok temu po naprawie pękniętej aluminiowej rurki w BM Serwis SOPOT. Prawdę mówiąc po odbiorze wydawało mi się że troszkę słabiej chłodzi. Robiłem tam kilka rzeczy i praktycznie nie było nigdy problemów no może tylko kwestia wysokości kosztów. Auto jest z Francji i mam rozkodowany VIN.
    A teraz trochę nowych danych do tematu. Osobiście nie mam i nie używam laptopa więc obce mi są Inpy, NCS-y itp programy ale mogę powalczyć z błędami bo mam przyrząd diagnostyczny AUTEL który w zupełności wystarcza bo w przypadku przeprogramowania i tak pojadę do fachowców. Przy jego pomocy przeglądam i kasuję wszelkie błędy. Jak dotąd wszystko idzie bezproblemowo a nie jest to dla mnie (mam sporo lat i "siwy łeb") tak skomplikowane jak w w/w programach. Przy diagnozie sekcja klimatyzacji nie zgłasza błędów. W podglądzie LIVE wszystkie klapy się ruszają, jest pokazane w "%" ich otwarcie. Obie strony są idealnie symetryczne tzn. Jak prawa strona ma 100% to lewa też i tak samo dla 0%. Oprócz tego znalazłem jeszcze takie ciekawe wartości (LIVE):
    AUC sensor supply
    4,98V;
    AUC signal
    2,39V;
    Pressure-sensor supply 4,90V;
    Refrigerant pressure
    3,73 bar;
    Compressor refrigerating capacity
    128%.
    Czy ktoś obeznany w chłodnictwie albo klimie BMW potrafi to zinterpretować a zarazem porównać z wartościami otrzymywanymi w Inpie czy też innym programie? Może to rzucić światło na mój problem z klimatyzacją. Dodam jeszcze że zrobiłem ostatnio non-stop 750km i powietrze z nawiewów nie było gorące czy ciepłe ale nie było też zimne nie wspominając o bardzo zimnym. Moim zdaniem miało temperaturę powietrza na zewnątrz.
    Nadal proszę o pomoc.
    Ostatnio edytowane przez AndyS ; 03-08-2018 o 20:33