Ile zapłaciłeś za poduszki ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
e38 728, E39 523, E53 3.0i
W Niemczech to Lemiemu tylko konto w banku zostało. Produkcja w Chinach jak większość dużych i małych firm. Jakość jako,tako kontrolują ale to już na pewno nie ta sama jakość Lemfordera co 10 i więcej lat temu.
Takie czasy :(
Społeczeństwo ma tak samo mocno zakodowane w głowie, że chińska jakość, to słaba jakość jak, że niemiecka jakość, to bardzo dobra jakość. Tymczasem czasy się troszkę zmieniły. Lemforder produkuje części w różnych stronach świata. Na szybko znalazłem: Brazylię, Niemcy, Turcję, Słowację, Chiny, Włochy.
Ja nie twierdzę ,że każda chińska jakość to zła jakość. Twierdzę ,ze w tych czasach wszyscy produkują słabsze i gorsze produkty niż kiedyś a ,że przeważnie robią to w CHrl to jest oczywiste z oczywistych powodów.
prawda sÄ inne czasy , kiedyĹ jak kupowaĹo siÄ merca czy bmw to byĹo auto na lata i przynajmniej w PL bralo siÄ za gotĂłwke . W rodzinie mieli duĹźo w124 , potem wszedĹ okular w210 i juĹź byĹo to duĹźo gorsze (mowie o aucie nowym z salonu) ,np lampy w nowym aucie zmatowiaĹy po roku , kable szajsowate .WidaÄ byĹo juĹź oszczednosci na materiaĹach - co wychodziĹo przez 5lat uzytkowania tego auta. Produkcja wielu czÄsci do w w210 w Chrl i krajach azji ,bo tak nam mĂłwili starzy mechanicy z aso ,spieprzyĹa to auta pod wieloma wzglÄdami. To tak troche historii. Poza tym Chrl to kraj autorytarny ,jak to w komunizmie trzymajÄ ludzi za mordÄ tak czy inaczej robotnikĂłw majÄ pod dostatkiem , partia komunistyczna ma wpĹyw i posiada w ofiicjalny czy nieoficjalny sposob jakaĹ tam kontrole nad firmami zagraczninymi ...... miaĹem przyadki jak handowaĹÄm elektronikÄ Ĺźe daĹo siÄ kupiÄ czÄĹci ktĂłre byĹo robione np dla samsunga czy lg robione po godzinach oficjalnej pracy zakĹadu(czyli po zamknieciu zakĹadu na lewo produkowali ) jako tzw OEM ;-), BADZ zamiennik HIGH quality . A firmy zagraniczne muszÄ akceptowaÄ takie praktyki jeĹli nie chcÄ wylecieÄ z tamtÄ d . Mozna wiec kupic jakaĹ czeĹÄ nawet z pudeĹkiem znanej firmy ,a cieĹźko bedzie dojĹc czy to podrĂłbka czy oryginaĹ po godzinach , oni kopiujÄ i kradnÄ patenty na potÄge i nie moĹźna z tym nic zrobiÄ. Facet ktĂłry handluje respiratorami z PL odpowiedziaĹ mi historie Ĺźe mogĹ kupiÄ niby podrĂłbki bez loga za 50% ceny i Chinska firma jakas tam krzak dawaĹa na to gwarancje Ĺźe to oryginaĹ ale bez loga. DaĹ mu probki towar gratis i dziaĹy bezawaryjnie goĹc miaĹ umowÄ ze szpitalami to wydygaĹ bo jakby wyszĹo a by ktoĹ zmarĹ itp by jakieĹ Ĺledztwo wyszĹo to wiecie sami.
kuzwa ale egipkie znaki wyszly..
Ostatnio edytowane przez mike333 ; 08-08-2018 o 23:58
ććłĺčéĺéłčż°ďźä˝ćä¸çĽéäťĺŞ˝ç ćŻäťéşźďź
Ostatnio chciałem wahacze lemfordera kupić ale znajomy z hurtowni mi odradzil bo już od jakiegoś czasu przychodzi do nich towar z napisem na pudlach "masę in china" mówił, żeby wziąć trw a lemfordera trzeba sprawdzić co do jakości ale musi to potrwać. Okaże się czy będą jakieś reklamacje czy zwroty