No witam. W zwi±zku z tym, ¿e bêdê mia³ od³o¿onego trochê grosza chcia³bym zrobiæ co¶ z w/w skrzyni± biegów w pacjencie 745D 2006. Wóz ma 280k na liczniku, my¶la³em o jakim¶ remoncie skrzyni z dwóch powodów. Pomimo, ¿e nie sprawia wra¿enia podzespo³u na wykoñczeniu moim zdaniem, to zdarzaj± siê jej twarde zmiany, a szczególnie dra¿ni±ce jest, ¿e pomimo wrzuconego rêcznego, gdy auto stoi na skosie to wrzucaj±c P albo R mo¿na wyrzuæ mocne uderzenie. Zastanawiam siê te¿ nad delikatnym chipowaniem tego rydwanu, a jak wiadomo skrzynia po podniesieniu momentu te¿ mo¿e dostaæ po dupie, dlatego chcia³bym j± uzdrowiæ i od¶wie¿yæ/zakonserwowaæ na tyle na ile to mo¿liwe i w zasiêgu mojego portfela. W zwi±zku z tym poprosi³bym o namiar do godnego polecenia specjalisty na terenie po³udniowej Polski od tego podzespo³u (od chipowania mam go¶cia) - tj. województwa Dolno¶l±skiego, ¦l±skiego, Ma³opolskiego, Podkarpackiego. A co mi tam, pod Warszawê te¿ mogê ruszyæ ty³ek wiêc pewnie Mazowieckie równie¿. Sam pochodzê z Ma³opolski. Dziêkuje i pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem