Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 121

Wątek: [e32] siódemki by sz4l0ny

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Dokładnie tak, oto oba:

Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    sorry,że się podepnę do tematu ale zaciekawiłem się tymi lusterkami

podpowiesz mi sz4l0ny co ja mam za lusterko???

Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez MCGUMA
    sorry,że się podepnę do tematu ale zaciekawiłem się tymi lusterkami

podpowiesz mi sz4l0ny co ja mam za lusterko???
    Wyglada na to ze masz wersje z obsluga podczerwieni do alarmu kodowanego z pilota.

Marek-ogi ma w swoim 735iL takie samo i z tego co pamietam nie pochodzi ono z e32 tylko z jakiegos pozniejszego modelu, niemniej jednak pasuje pod istniejaca wiazke w e32.

Identyfikacja numeru BMW przypisanego do tego lusterka powinna rozwiać watpliwości.
    Czarne e32 w benzynie!

Cytat Zamieszczone przez MCGUMA
    podpowiesz mi sz4l0ny co ja mam za lusterko??
    Wg mnie masz zwykły fotochrom, bez obsługi podczerwieni. Podczerwień miała dodatkowy element od spodu w czerwonym kolorze.

A tak swoją drogą, czekam z niecierpliwością na pełniejszą wizualizację auta z zaprezentowanymi powyżej "smaczkami" :)

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Wg mnie masz zwykły fotochrom
    Dokładnie tak - z podczerwienią wygląda tak - http://www.allegro.pl/item1052998031...o_bmw_e46.html

Ten typ, który ma MCGUMA był także montowany w e32 pod koniec produkcji.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Takie miałem w 528 ;) i po zamknięciu auta mryga to na czerwono

Sz4l0ny...nie powiedziałeś co myślisz o moim podgrzewaniu szyby...może dlatego że mam starszy rocznik?(89r) Każda uwaga jest cenna

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    ja też mam od podgrzewania-kilka harmonijek i kilka prostych a u was tez sie rozkleja na rogach? ja już się niemogę doczekac az mi welur do bagażnika wyschnie bo jak zobaczyłem u Ciebie to mnie motywacja wzieła na upranie tego co czekał ;D

BMW
    m60
    Ja też na szybie mam zygzaki (takie same jak w filmiku ) - ale szyba nie jest oryginalna. Czy to ma jakieś znaczenie jak idą ścieżki - jest znaczek bmw, jest oryginał więc nad czym się zastanawiać ;)

Doprecyzuję sprawę lusterka.

Lusterko z suwakiem na dole to lusterko starego typu - tzw. z automatyką przyciemniania - dostępne przed 92 rokiem. Lusterko bez suwaka (tylko z sensorem na środku lub w prawym górnym rogu) to lusterko nowego typu - elektrochromatyczne - zastąpiło ono stary typ od 09/92. Ten typ lusterka (ale o innych numerach ) występuje także w nowszych modelach.

BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    Ja też na szybie mam zygzaki (takie same jak w filmiku ) - ale szyba nie jest oryginalna. Czy to ma jakieś znaczenie jak idą ścieżki - jest znaczek bmw, jest oryginał więc nad czym się zastanawiać ;)

Doprecyzuję sprawę lusterka.

Lusterko z suwakiem na dole to lusterko starego typu - tzw. z automatyką przyciemniania - dostępne przed 92 rokiem. Lusterko bez suwaka (tylko z sensorem na środku lub w prawym górnym rogu) to lusterko nowego typu - elektrochromatyczne - zastąpiło ono stary typ od 09/92. Ten typ lusterka (ale o innych numerach ) występuje także w nowszych modelach.
    Dzięki za chęć doprecyzowania.

Co do szyby traktuję tą kwestię jako marginalną. Taka sama siedzi w 750iL oryginał i tyle w tym temacie odemnie.

Co do lusterek:

- lusterko "z suwakiem" istotnie jest starego typu - moje pochodzi z 750iL '88
    Co do "automatyki przyciemniania" w nim to trudno sie z tym zgodzić - lusterko automatycznie zmienia swoje położenie w górę i w dół i tyle (opisnałem wyżej)

- co do pozostałych dwóch lusterek to mniej więcej wyglada to tak:

lusterko z pokrętłem 0-I występuje w wersji fotochrom "abblendspiegel" z obsługą Infra Red oraz bez. To które mnie się trafiło jest bez IR.

- ostatnie lusterko bez jakichkolwiek pokęteł - takie jak w e46 jest mi bliżej nieznane, ale z tego co pisze Sylwek wygląda na to że także występowało jako zwykły fotochrom i fotochrom + IR do kodowania alarmu

Tyle odemnie Panowie :690:
    Czarne e32 w benzynie!

BMW
    m60
    Dokładnie tak.

Jeżeli chodzi o nowy typ - bez suwaka - jest to lusterko fotochromatyczne - posiada z tyłu płytkę ciekłokrystaliczną - jeżeli uzna, że światło może oślepiać (różnica w natężeniu światła pomiędzy przednim i tylnym sensorem) automatycznie się przyciemnia -> BMW było chyba pierwszą firmą, która to rozwiązanie wprowadziła a jest ono obecnie powszechnie wykorzystywane przez większość.

W nowych modelach występowało także z funkcją SOS, wyświetlaczem do pdc itp.

Uprawnienia umieszczania postów