Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 121

Wątek: [e32] siódemki by sz4l0ny

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Nie zależy mi na lansowaniu tego auta na siłę, na forum jest conajmniej kilka pięknych i zadbanych e32 które podziwiam. Moje 730i nigdy nie było ideałem i nigdy je na ideał nie kreowałem

...kolego nikt tu niemówi o lansowaniu na siłę,każde auto tym bardziej "nasze" z racji wieku zawsze będą miały coś do podszykowania :) jedno zrobisz to coś nowego będzie...tu wgniota tam purchel,fela porysowana.Ale lubię oglądac e32-jki tym bardziej dłubane przez ludzi z tzw "wkętem" i z chęcią bym obadał :D nawet na priv

pozdro

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Napisz co masz fajnego na wyposażeniu.O roletkach już wiemy i o podgrzewanej kanapie. Co masz jeszcze fajnego i rzadko spotykanego?
    Kilka fotek bylo zamieszczanych wczesniej, jednak temat jest starszy niz to forum (był zakładany jeszcze na starym) wiec prosze:

Grzana kanapa istotnie była - ale to spory rarytas, zwłaszcza w wersji dedykowanej do "krotkiej" e32

Lusterko z trybem "anti dazzle", dość rzadkie

Grzana szyba przednia, w 730i R6 nie czesto spotykana, w pozostalych moze wiecej

Zawias "Adjustable" przodzik

Oraz dupcia

Kilka lat wstecz zdobycie sportowego zawieszenia do e32 graniczyło z cudem!
    Poza cholernie twardym i niebotycznie drogim Bistein'em nie bylo praktycznie nic.
    Ceny jakie płaciło sie za używki typu MK Motorsport czy FK były kosmiczne...

Jeden z ostatnich moich "retrofit'ów" czyli tapicerka bagaznika z langa. Wersja z grubego i miekkiego weluru była zarezerwowana tylko dla 750iL, niezałeżnie od rocznika. Wg. moich informacji nie wystepowała w żadnym innym e32. Wersja tej tapicerki przed i po lifcie 750iL rożniła sie nieznacznie - w starszym longu nie było miekkiej welurowej podbitki tylnej klapy, którą widać tutaj.

To nie wszystkie zdjecia niestety, cześć przepadła, inne graty nadal czekają na montaż.
    Dodałem to co na aucie, reszta musi zaczekać.

Cytat Zamieszczone przez e32maaaciek
    każde auto tym bardziej "nasze" z racji wieku zawsze będą miały coś do podszykowania :) jedno zrobisz to coś nowego będzie...tu wgniota tam purchel,fela porysowana.Ale lubię oglądac e32-jki tym bardziej dłubane przez ludzi z tzw "wkętem" i z chęcią bym obadał :D nawet na priv
    Jestem tego samego zdania. Doceniam to co piszesz, zatem:

Moje felgi otrzymały nieco miłości - koniec z rysami - mimo iż żadna nie była nigdy z mojej winy - teraz "wydłubane" na lusto :6:57:

"Sweet'aśne focie" kiedy indziej Panowie :6:57: Może na zlocie?
    Czarne e32 w benzynie!

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sam polerowałeś felgi?Przydałyby się jeszcze płaskie dekle ;)
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iL
    Proszę jakie ładne kółeczka :) , a gdzie kolega takie wykonał i dlaczego nie są na samochodzie ??

Marek.

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    No nareszcie felgi wypolerowałeś :D Gruuubooo Czym je wykańczałeś autosolem + Flanela?

Koni Gelb,mam w E30...strasznie twarde nawet po skręceniu :D

Jakbyś miał foty z tymi felgami na swojej siudemie to chętnie bym zobaczył ;)
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Fajnie.

Mam pytanie co do lusterka?Jak dokładnie ono działa?

I jeszcze pytanie o podgrzewaną szybę.Bo też mam ale tą spiralę widać na dolnym czarnym pasie na szybie.U Ciebie jakoś inaczej to jest pokazane na tym zdjęciu

I jaki masz rozmiar felg?

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Mam pytanie co do lusterka?Jak dokładnie ono działa?

I jeszcze pytanie o podgrzewaną szybę.Bo też mam ale tą spiralę widać na dolnym czarnym pasie na szybie.U Ciebie jakoś inaczej to jest pokazane na tym zdjęciu

I jaki masz rozmiar felg?
    Kilka podpowiedzi znajdziesz na wczesniejszych stronach tego tematu.

Odnośnie szyby to podgrzewany jest pas pod wycieraczkami, nie cała szyba - jest to oryginalne rozwiązanie z e32. Nie wiem jak to wygląda u Ciebie, być może Piklington albo inny producent zamienników szyb miał inaczej robiony pas grzewczy, na mojej szybie wygląda to właśnie tak jak widzisz na zdjęciu.

Co do lusterka jest to odrębny i dość ciekawy temat. W E32 występowały dwa rodzaje lusterek (znajdziesz je w tym temacie kilka stron wczęśniej). Lusterko fotochrom (występowało też w E34) i lusterko które widzisz na zdjęciu.
    To drugie zwane jest "auto dipping" albo "anti dazzle". Patent polega na tym że znajduje się w nim "oczko" w które jeśli padnie wiązka światła, lusterko automatycznie podnosi się wyżej aby odbicie nie oślepiało kierowcy. Czułość na wiązkę światła można regulować suwakiem który widzisz na foto. Lusterko wraca do normalnej pozycji kiedy źródło światła zniknie.
    Lusterko jest naprawdę fajnym gadżetem na dalekich trasach pokonywanych w nocy, zwłaszcza że "talentów" jeżdżących na "długich" nie brakuje, a oślepianie w lusterkach bardzo męczy.
    Moim przyzwyczajeniem w E32 jest jazda z zasuniętą roletą z tyłu - to też ogranicza oślepianie.

Gadżet ten działa tylko przy zapalonych światłach mijania!
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    No to z tym lusterkiem faktycznie ciekawy gadżet.

A podgrzewanie przedniej szyby wygląda dokładnie tak samo ja na tym filmiku w 4:20min

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    a TAKIE lusterko? To jest to drugie występujące również w E34, które miałeś na myśli?

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Tuczi...to fotochrom takie jak Ty masz(i ja od jakiegoś czasu) ;) a w e34 też było.Te fotki co mam w profilu kumpla E34 też ma takie właśnie

Uprawnienia umieszczania postów