Muszę w niedługim czasie wymienić tarcze i klocki przednie w 750i. Stąd moje pytanie jaki zestaw polecacie? Żeby wytrzymał odpowiedni czas i nie było problemów ze skutecznością hamowania. Jak również z niezawodnością eksploatacji.
Muszę w niedługim czasie wymienić tarcze i klocki przednie w 750i. Stąd moje pytanie jaki zestaw polecacie? Żeby wytrzymał odpowiedni czas i nie było problemów ze skutecznością hamowania. Jak również z niezawodnością eksploatacji.
Było BMW e32 750 V12
Jak przeczytasz ten temat to sam wyciągniesz wnioski. :) https://7er.pl/showthread.php/33706-...rcze+hamulcowe
Jak dla mnie to ori lub ATE. Co do linka kolegi to się nie mogę zgodzić co do jednej firmy brembo ma zakład w którym odlewają tarcze hamulcowe w zakładzie w Dąbrowie Górniczej i idzie to na całą Europę łącznie z Włochami. Wiem bo sam tam jeździłem fuszerki nie robią.
Wątek, który zaproponował miro wyczerpuje temat, ale proponuję czytać go od ostatnich postów. Od momentu założenia tematu niejedna firma zdążyła się już "skiepścić". Gdybym teraz miał wybierać wstawiłbym Rotingery a OZ omijał szerokim łukiem.
To co, że diesel? Pewnie świece zalane;)
Używam Tarcz ZIMMERMANN + Klocki EBC i mogę polecić. Pylą ale za to skutecznie hamują.
Temat tarcz na forum przerabiany nie raz . Z tego co ja wywnioskowałem to jedyna nadzieja w firmie rotinger - innych tarcz nie założę .
Przeczytałem cały temat i bardziej on ma sie do e65 niż e38. Ale jakiś pogląd zawsze jest. Polecacie rotingery tylko, że ja potrzebuje do e38 750i. I z tego co zauważyłem to rotinger nie robi srednicy 334mm
Było BMW e32 750 V12
A ktoś wie jaka firma robi tarcze na pierwszy montaż?
Było BMW e32 750 V12