Na dzień dzisiejszy SHW. Nie kupisz ich poza ASO.
Edit Pytaj tu: https://www.aso-bmw.pl/category/view...ategoria_id/37
Na dzień dzisiejszy SHW. Nie kupisz ich poza ASO.
Edit Pytaj tu: https://www.aso-bmw.pl/category/view...ategoria_id/37
Ostatnio edytowane przez miro ; 09-07-2018 o 13:30
Co sądzicie o tarczach na przód "zimmermann sport coat z" ?
Mam możliwość kupna nowych w dobrej cenie i się zastanawiam czy to dobry wybór.
Jeżdżę raczej spokojnie, bez gwałtownych hamowan, jednak dużo jeżdżę po autostradach.
Ja mam jakiegoś nawiercanego OZ i jeżdżę właściwie tak samo, jak opisałeś. Dały ciała już na początku, przetoczyłem je i w miarę jest ok, ale po mocniejszym hamowaniu na autostradzie długo dochodzą do siebie a jak się nagrzeją, to piszczą jak deptane wróble. Generalnie taką jakość miałbym po kupnie chinola z przeznaczeniem na dużego Fiata. Nie polecam tej marki.
To co, że diesel? Pewnie świece zalane;)
Ale rozmawiamy cały czas o marce zimmerman?
Mam zimmerman i sie skrzywiły , mam na myśli oczywiście heble z 750 i , klocki TRW i są ciche
Moim skromnym zdaniem w Polsce shith jest sprzedawany nie wiem lepiej z GB lub DE ściągnąć jakieś tarcze lub klocki. Kupiłem TRW niby pierwszy montaż w bmw a tarcze odczuwalne bicia fele brudne od pyłu z klocków non stop.
Impex, tarcze Otto Zimmermann (OZ). Smutna prawda jest taka, że jeśli coś idzie na rynek polski, to może być szrotem w cenie nowego oryginału. Ostatnio, po dłuuuuugich walkach, światło dzienne ujrzała kwestia produktów żywnościowych podwójnej jakości w UE. Czeka nas chyba jeszcze batalia o sprawy mniejszej wagi (części samochodowych), jak np. jakość podzespołów hamulcowych, od których zależy życie kierowców i pasażerów, które również pewnie jest mniej warte w Europie Środkowej i Wschodniej. Na razie jakość paczki "kranczipsów" jest bardziej istotna niż Twoja droga hamowania, więc póki co, odradzam kupowanie niemieckich tarcz hamulcowych, przeznaczonych na rynek polski. Jak masz możliwość kupić w Niemczech, to pewnie będzie spoko. Jeśli ja dojeżdże moje tarcze do końca, to następnym strzałem będzie jakaś krajowa produkcja. Najpewniej Rotinger (w internecie na razie za pół ceny zbiera trzy razy lepsze opinie niż OZ, chociaż zdarzają się też wpadki).
To co, że diesel? Pewnie świece zalane;)
To co kupić, bo już nadchodzi czas na moje tarcze?
Pchać się w oryginał? 1200zl za przód-mało nie jest
Polecany rotinger nie ma rozmiaru do 750i