Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: 740 1996r. Milanowek

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Mirant
    BMW
    750il E38 , 120i E87

Cytat Zamieszczone przez mkmnski Zobacz posta
    No jesli bylo tak jak mowisz, to nawet mozna uznac to za plus.
    Sa cztery male ogniska rudej. Samochod byl sprowadzony pol roku temu. To czego sie obawiam, to ze pan Mirek, ktory ja sprowadzil zamalowal cala rdze na sztuke i po zimie pierwsze cztery wyszly. Ale tego chyba nie sprawdze..

Napisze cos jak obejrze. Albo kupie :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
    jeśli po pierwszej zimie po lakierowaniu wychodzą ogniska korozji to zapomnij jak najszybciej o tym aucie takie moje zdanie .
    sprawdzisz tylko grubość lakieru miernikiem i po tym możesz w pewnym stopniu dowiedzieć się czy tylko przemalowana czy była po dzwonie ( w pewnym stopniu bo dobry lakiernik potrafi zrobić tak że nawet na czujniku pokaże grubość lakieru zbliżoną do fabrycznej i tu już trzeba wiedzieć gdzie ten czujnik trzeba przyłożyć żeby się dowiedzieć czy np. ćwiartka nie jest wstawiona )

A i zapomniałem że też mam na imię Mirek :) i robiłem u siebie teraz nadkola tylne i drzwi na rogach gdzie były ogniska korozji trudno oryginalny lakier trzeba było poprawić i jako że mam na imię Mirek zrobiłem to tak zdarcie lakieru do gołej blachy w miejscu i w okół miejsca korozji tam gdzie nie można było dojść szlifierką piaskarka precyzyjna nadkola od wewnątrz w wnęce koła na całej długości rantu również oczyszczone, następnie podkład reaktywny Forch potem epoksyd baza bezbarwny i w wnękach kół jeszcze masa czy jak kto woli tzw. baranek z Novol professional bo nie pęka i twardnieje tak szybko jak economy . Dziękuję :)
    Ostatnio edytowane przez Mirant ; 01-06-2018 o 10:18
    Ile dajesz tyle dostajesz !!!