Jak patrzê na te zdjêcia to Ty siê ciesz Jano ,¿e Ci to pud³o jeszcze w ogóle odpala a ,¿e jeszcze jedzie to ju¿ jest mega :)![]()
Jak patrzê na te zdjêcia to Ty siê ciesz Jano ,¿e Ci to pud³o jeszcze w ogóle odpala a ,¿e jeszcze jedzie to ju¿ jest mega :)![]()
Mo¿e to g³upie, ale sprawdzi³e¶, czy jaki¶ zwierzak sobie "domku" pod mask± nie próbowa³ robiæ?
To wcale nie jest g³upie. Ja mieszkam przy samym lesie i kuny grasuj± . W ka¿dym aucie mam zamontowane to https://www.odstraszanie.pl/p277,ods...SABEgJHwfD_BwE
Dzia³a i sprawdza siê. Zacz±³em to stosowaæ od czasu jak mi w Phaetonie wypru³y ca³e wyciszenie nad skrzyni± biegów jednej nocy. Wygl±da³o to jak by kto¶ misia pluszowego rozbebeszy³. Kumpel który mieszka po drugiej stronie lasku ma e38 i u niego jak pogryz³y kable to by³a taka dyskoteka w³±cznie z trybem awaryjnym skrzyni. Tyle razy mu mówi³em ,¿e ma sobie za³o¿yæ takie urz±dzenie ale on by³ m±drzejszy.
Panowie wrócê pare postów, kolega wypi±³ sterownik ABS i jedyne b³edy to wiadomos abs a reszta dza³a poprawnie i nic sie nie dzieje. Co do zwierzaka hmm w sumie ma³o je¿d¿e wiec kto wie.
Po odpiêciu ABS powróci³a komunikacja z pozosta³ymi modu³ami?
Wygl±da to co najmniej dziwnie, albo interfejs kuleje(a widzê, ¿e to usb-obd) albo kuleje komunikacja z po³ow± modu³ów, gdzie modu³y airbag nie maj± zbyt wiele wspólnego z DME
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
To s± b³êdy zanim kupi³em nowy aku. Ale problem siê pojawi³ pó¼niej znów. Mój komputer nie potrafi³ wykasowaæ tych b³êdów ale kolegi ju¿ tak. Co nie zmienia faktu, ¿e wracaj±. Natomiast po odpiêciu sterownika abs po za b³edami z tym zwi±zanymi inne siê juz nie pojawiaj± i wszystko jest w normie.
Ostatnio edytowane przez Aldik ; 05-06-2018 o 09:33
Ty Janku ,a ta kamerka Ci nie m±ci jak jest pod³aczona na krótko do OBD ?
Wiem ,ze tak masz ju¿ lata ale mo¿e siê co¶ posra³o w niej albo w tym OBD.... ?
Nale¿a³oby sprawdziæ b³êdy z pod³±czonym ABS, a nastêpnie od³±czyæ ABS, pokasowaæ b³êdy i jeszcze raz odczytaæ
Wtedy przeanalizowaæ co dok³adnie siê dzieje
Aldik, kabel i pc masz. Je¶li co¶ nie dzia³a to odezwij siê, ogarniemy to zdalnie przez teamviewer
Henry Ford