Mia³em tak samo urwany króciec. Nowa ch³odnica, tylko i wy³±cznie.
Mia³em tak samo urwany króciec. Nowa ch³odnica, tylko i wy³±cznie.
Nowa ch³odnica ju¿ czeka na woln± chwilkê.
To co, ¿e diesel? Pewnie ¶wiece zalane;)
Kup od razu nowe visco. Pamiêtaj tylko ¿e przed odpaleniem po monta¿u lub przed monta¿em nowe visco musi byæ z 12 godzin w pozycji pionowej ,czyli takiej jak jest zamontowane w aucie.
Visco to jeszcze powinno byæ tak czy inaczej przechowywane w pozycji pionowej, aby zapobiec wyciekaniu oleju, czy co¶ w ten deseñ.
niektóre wê¿e nadajê siê jednak do wymiany po tylu latach,bo s± spuchniête przy samych cybantach ,szczególnie te dochodz±ce do ch³odnicy
nie s± to jakie¶ gigantyczne koszty zwa¿ywszy na to,ze w wiêkszo¶ci wystêpuj± w zamiennikach
jak uszkodzone to trzeba wymieniæ je¿eli dobre to ja ju¿ takiej profilaktyki nie stosuje, wyrzucanie kasy w b³oto :)
To moja polityka jednak ró¿ni siê od Twojej. Nie mówiê ¿eby wyrzucaæ pieni±dze i wymieniaæ dobre na nowe, ale pewne elementy lepiej od razu wymieniæ bo znaj±c ¿ycie zem¶ci siê szybciej ni¿ siê cz³owiek tego spodziewa a ich koszt jest ni¿szy ni¿ sama robota i wkur..anie siê nad ponownym grzebaniem przy tym samym.
Wê¿e ch³odzenia puchn± przy cybantach i jednak s± przypadki,¿e je rozsadza.W 20 letnim aucie takie rzeczy my¶lê,ze powinno siê z automatu wymieniaæ przy takich pracach.
Nikt nie mówi o ori z ASO,ale mo¿na kupiæ dobre zamienniki za min.po³owê ceny.To siê naprawdê w ostatecznym rozrachunku op³aci.
tak wygl±da nowy wê¿yk do nagrzewnicy i EZ w moim 2,8
a tak wygl±da stary wê¿yk
Nie mam zdjêæ starych wêzy przy ch³odnicy, ale by³y mocno zmêczone czasem i warunkami w których pracowa³y.
Sami decydujcie czy siê op³aca