@Mirant zgadzam siê z Tob± w 100%. Dzuda pewnych rzeczy nie rozumie albo nie chce rozumieæ. Te¿ sprowadza³e¶ auta du¿e czy ma³e i znasz temat. Je¿eli podchodzi³e¶ w taki sposób do klienta jak piszesz czyli tak jak ja to nie dziwo ,¿e klienci wracali. Ja te¿ mam tak± opinie w¶ród ludzi którzy mnie znaj± a klienci moich samochodów zg³aszali siê sami po roku ,dwóch czy nawet wiêcej i pytali o kolejne auto. Nigdy nie musia³em siê wstydziæ i odwracaæ wzrok spotykaj±c kogo¶ kto kupi³ moje auto a wrêcz przeciwnie.
Cena moich aut jedynie czasami nie pasowa³a przysz³emu kupuj±cemu ale jak auto jest perfecto to nie kosztuje tyle co strucle na aukcjach i jak kto¶ to rozumie to i tak kupuje bo wie ,¿e bêdzie siê cieszy³ z auta a nie remontowa³ na dzieñ dobry.
Oczywi¶cie ,¿e na dzieñ dzisiejszy przepisy s± inne ni¿ kilka lat temu i chroni± bardziej kupuj±cego.
Handlarze s± ró¿ni jak i kupuj±cy ....to jest oczywiste ,ale mam nadziejê ,¿e dojdziemy przynajmniej do takiego momentu jak w Niemczech i przepisy bêd± jeszcze bardziej restrykcyjne oraz kary za oszustwa bêd± wymierzane i wykonywane a nie skoñczy siê tylko na straszeniu. Jak jeden z drugim troszkê posiedzi lub zap³aci karê w³±cznie ze zwrotem gotówki za sprzedany samochód który by³ niezgodny z opisem i informacjami na jego temat to siê im oczy otworz±.
@Dzuda ja te¿ mam masê kumpli którzy maj± komisy i firmy auto-handlu i jednak mimo wszystko maj± inne podej¶cie do klienta i do towaru jaki oferuj±.
¯yczê Twojemu koledze szczê¶cia w biznesie z takim podej¶ciem do klienta oraz do ca³ej sprawy lecz obstawiam ,¿e kiedy¶ siê zdziwi tylko trafi na cz³owieka który bêdzie wiedzia³ co zrobiæ.

Odpowiedz z cytatem