Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Poka¿ wyniki od 51 do 59 z 59

W±tek: 728 czy bêdê ¿a³owa³

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar kubekpokawie
    Do³±czy³
    May 2018
    BMW
    E38 728
    Sk±d
    P³oñsk
    No w³a¶nie poczyta³em i st±d moja wstawka o 2letniej rêkojmi, te¿ uwa¿am ¿e czasy mirków handlarzy siê trochê pokoñczy³y.
    Og³oszenie by³o za 12k, stargowali¶my na 10,5k, taka te¿ kwota by³a na FV. Jestem na dzia³alno¶ci wiêc zwracam uwagê na takie rzeczy. Zreszt± z ich strony nie by³o ¿adnych propozycji co do zani¿ania kwoty.
    Komis jest do¶æ spory jak na moje miasto. FV w maju dosta³em z numerem 185 wiêc ma³o im tego nie schodzi. Nie wci±gam go póki co do ksiêgowej bo wtedy wiem ¿e mam ograniczone prawa.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Mirant
    Do³±czy³
    May 2017
    BMW
    750il E38 , 120i E87
    Sk±d
    ¦wiêtokrzyskie

Cytat Zamieszczone przez kubekpokawie Zobacz posta
    podpowiesz co¶ wiêcej ?
    https://7er.pl/forumdisplay.php/12-Seria-e38
    dzia³ zwi±zany z problemami pytaniami itp.

Dym jest raczej bia³y, przy drugim odpaleniu efekt nie wystêpuje je¶li nie minê³o kilka godzin.
    Bia³y dym to raczej p³yn woda po prostu para wodna a p³ynu w ch³odnicy nie ubywa ? tylko ¿e przy tak ma³ych kilometrach które zrobi³e¶ mog³e¶ tego nie zauwa¿yæ ,
    Niebieski dym to spalony olej

mirków handlarzy
    I nie obra¿aj Mirków :)

Nr na fakturze 185 nie oznacza ¿e tyle ich sprzedali prowadz±c dzia³alno¶æ powiniene¶ wiedzieæ ¿e mo¿esz numeracje miesi±ca czy te¿ roku zacz±æ od 1500 i dalej 1501 lub z innego numeru byle by siê kolejno¶æ zgadza³a
    Ostatnio edytowane przez Mirant ; 02-06-2018 o 08:14
    Ile dajesz tyle dostajesz !!!

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    @Kubekpokawie ,je¿eli kupi³e¶ auto od firmy na fakturê masz wiêcej praw ni¿ Ci siê wydaje. Poczytaj w necie o swoich prawach w tym momencie i walcz o swoje.
    Nie s³uchaj ludzi którzy ¿yj± w ciemnocie z przekonaniami z przed 10 lat lub wiêcej. Jak bêdziesz mia³ tylko problemy z tymi handlarzami dzwoñ do UOKiK i on Ci pomo¿e.
    Handlarze z regu³y s± m±drzy tylko w gêbie ale oni dobrze znaj± przepisy i po telefonie od takiego rzecznika miêkn± jak guma balonowa. Ja ju¿ kilku takim m±dral± utar³em nosa i szybciej siê poddali ni¿ nawet sobie mogli wyobraziæ. Pocz±wszy od napraw a skoñczywszy na zwrocie samochodu . Podstawa to tylko nie pozwoliæ wpisaæ kwoty ni¿szej na fakturze ni¿ faktycznie p³acisz za auto. Ci co pozwalaj± sobie na takie sytuacje to s± frajerzy .
    Yhy. Ta jasne

Ma jaki¶ zapach ten dym? ¦mierdzi olej ? Jesli nie to normalna para. Zbiera sie woda w uk³adzie wydechowym i przez chwile bedzie taki efekt dymienia.

Jak masz pe³n± kwote na fakturze to raczej nic zdzialasz. Rzecznik praw konsumenta tez nie wiele pomoze. Sprawa mo¿e ciaganc sie miesi±cami .Jak nie jeste¶ na to mocno przygotowany finansowo to raczej bym odpu¶ci³. Znam bardzo dobrze takie przypadki bo mój najlepszy kolega handluje autami od x lat i nie raz mial takie przypadki. Sprzedaje 350-400aut rocznie. Takich pism od rzecznika praw konsumenta mial setki. Pieni±dze tylko raz odda³ i to z w³asnej nie przymuszonej woli bo szkoda by³o mu klientki z racji jej problemów rodzinno/finansowych.
    Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 02-06-2018 o 10:11

Do³±czy³
    May 2018
    BMW
    E38 728
    Sk±d
    P³oñsk
    Cytat Zamieszczone przez Mirant Zobacz posta

I nie obra¿aj Mirków :)
    Obiecuje poprawê, przykleje siê do Januszy ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar miro
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    MEIN VATERLAND IST OBERSCHLESIEN

@D¿uda ja te sprawy z handlarzami akurat za³atwia³em bez rzecznika. Dwa razy oddali pieni±dze za auto a kilka razy p³acili za naprawê bez ¿adnego ale. S± ludzie którzy w pewnych sprawach nie potrzebuj± pomocy . Kiedy¶ handlowa³em autami i obracaj±c siê w tym towarzystwie nie ma wiêkszych problemów.
    Chocia¿ kilka razy by³o ciê¿ko i kilka razy niestety siê nie uda³o ale to by³y b³ahostki wiêc nie warto bylo nadu¿ywaæ pewnych pomocy.
    Ostatnio edytowane przez miro ; 02-06-2018 o 21:08

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    To Ty jakis "cfaniak" jestes

Takich to sie odsy³a ¶rednio co dwa dni i wracaj± z policj± bo sobie nie poradzili. Tak jak napisa³em wczesneij, 350-400 aut. Pewnie jakies 6-7tys aut sprzeda³ a przynajmniej z 1/3 chcieli oddawac. Jednak nigdy sie to nie uda³o :-) ani pro¶b± ani gro¼b±....

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Mirant
    Do³±czy³
    May 2017
    BMW
    750il E38 , 120i E87
    Sk±d
    ¦wiêtokrzyskie
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    To Ty jakis "cfaniak" jestes

Takich to sie odsy³a ¶rednio co dwa dni i wracaj± z policj± bo sobie nie poradzili. Tak jak napisa³em wczesneij, 350-400 aut. Pewnie jakies 6-7tys aut sprzeda³ a przynajmniej z 1/3 chcieli oddawac. Jednak nigdy sie to nie uda³o :-) ani pro¶b± ani gro¼b±....
    Prawda jest taka ze cze¶æ ludzi szuka dziury w ca³ym i takim fakt nie maja szans na cokolwiek.
    Ale s± tez ludzie którzy ewidentne zostali oszukani i jak jest kto¶ kumaty to potrafi wywalczyæ swoje .
    Nie bêdê sie rozpisywa³ na temat sprzeda¿y samochodów bo kilka lat sprowadza³em auta co prawda nie osobowe ale to nie ma znaczenia , auta przyje¿d¿a³y na lorze lub niskopodwoziowkach i tylko na placu by³y sprawdzane i na x aut zawsze sie co¶ trafi³o co wróci³o do nas do naprawy nikt nikomu nigdy nie powiedzia³ spier...... Tylko proszê przyprowadziæ i zarezerwowaæ sobie trochê czasu bêdziemy sprawdzaæ przy Was jesli nasza wina pokrywamy koszty jesli wasza to p³acicie za naprawê cze¶æ ludziom nagle sie wozy naprawi³y ale cze¶æ ludzi mia³o racje i naprawiali¶my na swój koszt potem nikt do nikogo nie mia³ pretensji i prawda taka ze to nie byli straceni klienci najcze¶ciej w³a¶nie Ci wracali do nas po nastêpne auta do floty bo wiedzieli ze nikt ich potem nie zostawi z problemem.
    Powodzenia ¿yczê temu Twojemu znajomemu w sprzeda¿y .
    Policja nie ma nic do tego jesli pojazd nie jest kradziony , jesli sprzedawca nie chce sie dogadaæ to koñczy sie to sprawa cywilna a nie prokuratura chyba ze kto¶ poniós³ szkodê zwi±zana z zagro¿eniem ¿ycia lub uszczerbku na zdrowiu w wyniku jakiego¶ oszustwa
    Ostatnio edytowane przez Mirant ; 03-06-2018 o 10:24
    Ile dajesz tyle dostajesz !!!

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar miro
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    MEIN VATERLAND IST OBERSCHLESIEN
    @Mirant zgadzam siê z Tob± w 100%. Dzuda pewnych rzeczy nie rozumie albo nie chce rozumieæ. Te¿ sprowadza³e¶ auta du¿e czy ma³e i znasz temat. Je¿eli podchodzi³e¶ w taki sposób do klienta jak piszesz czyli tak jak ja to nie dziwo ,¿e klienci wracali. Ja te¿ mam tak± opinie w¶ród ludzi którzy mnie znaj± a klienci moich samochodów zg³aszali siê sami po roku ,dwóch czy nawet wiêcej i pytali o kolejne auto. Nigdy nie musia³em siê wstydziæ i odwracaæ wzrok spotykaj±c kogo¶ kto kupi³ moje auto a wrêcz przeciwnie.
    Cena moich aut jedynie czasami nie pasowa³a przysz³emu kupuj±cemu ale jak auto jest perfecto to nie kosztuje tyle co strucle na aukcjach i jak kto¶ to rozumie to i tak kupuje bo wie ,¿e bêdzie siê cieszy³ z auta a nie remontowa³ na dzieñ dobry.
    Oczywi¶cie ,¿e na dzieñ dzisiejszy przepisy s± inne ni¿ kilka lat temu i chroni± bardziej kupuj±cego.
    Handlarze s± ró¿ni jak i kupuj±cy ....to jest oczywiste ,ale mam nadziejê ,¿e dojdziemy przynajmniej do takiego momentu jak w Niemczech i przepisy bêd± jeszcze bardziej restrykcyjne oraz kary za oszustwa bêd± wymierzane i wykonywane a nie skoñczy siê tylko na straszeniu. Jak jeden z drugim troszkê posiedzi lub zap³aci karê w³±cznie ze zwrotem gotówki za sprzedany samochód który by³ niezgodny z opisem i informacjami na jego temat to siê im oczy otworz±.
    @Dzuda ja te¿ mam masê kumpli którzy maj± komisy i firmy auto-handlu i jednak mimo wszystko maj± inne podej¶cie do klienta i do towaru jaki oferuj±.
    ¯yczê Twojemu koledze szczê¶cia w biznesie z takim podej¶ciem do klienta oraz do ca³ej sprawy lecz obstawiam ,¿e kiedy¶ siê zdziwi tylko trafi na cz³owieka który bêdzie wiedzia³ co zrobiæ.

Do³±czy³
    May 2018
    BMW
    E38 728
    Sk±d
    P³oñsk
    Witajcie ponownie, trochê mnie nie by³o ale jednak nadal jestem razem z moj± 728 :)

W miêdzyczasie trochê siê podzia³o (niestety wydechy wci±¿ s± ;) ).
    Telepanie bud± na szczê¶cie okaza³o siê tylko walniêt± cewk± na 6 cylindrze i ju¿ teraz jest wszystko OK, no poza gazem bo gaz jest nadal jeszcze do poprawy ale to z czasem.
    W miêdzyczasie dopad³a mnie choroba zwana przeciekaj±cym zbiornikiem (co chyba jest norm± z tego co siê zorientowa³em) i pad³ mi alternator - niestety obie sprawy by³y na tyle widowiskowo terytorialne ¿e obie zakoñczy³y siê lawetami.
    Ale teraz odpukaæ wszystko ju¿ dobrze. No prawie ...

W zwi±zku z tym do Was piszê.
    Przedwczoraj okaza³o siê ¿e straci³em ¶wiat³a stopu ale nie ca³kiem, mianowicie ¶rodkowe dzia³a.
    Poczyta³em trochê i wszyscy wskazuj± w swoich problemach na modu³ LCM, nie by³oby problemu z tym ¿e wszyscy twierdz± ¿e maj± go a kabinie a u mnie trzeszczy jaka¶ czarna kostka na jednym pinie który by³a w baga¿niku przy akumulatorze, i trzeszczy do¶æ znacznie, tak ¿e przy otwartej szybie i baga¿niku j± s³ychaæ. Podejrzewam ¿e to ona jest do wymiany. Tylko czy to w moim przypadku równie¿ modu³ LCM tyle ¿e w przedlifcie by³ w baga¿niku ?

Podobne w±tki

1. [E65/66] Bêdê nowy:D
    Przez baq172 w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 04-09-2016, 11:55
  2. [zawieszenie] Bêdê wymienia³ tylne ³o¿yska -- macie jakie¶ wskazówki?
    Przez hatecraft w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 30-07-2011, 21:25

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •