Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 31 do 40 z 59

W±tek: 728 czy bêdê ¿a³owa³

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar kubekpokawie
    Do³±czy³
    May 2018
    BMW
    E38 728
    Sk±d
    P³oñsk
    Cytat Zamieszczone przez ghrh Zobacz posta
    Odburaczanie to rzecz wtórna, najpierw zadba³bym o sprawno¶æ techniczn±. Zrób pakiet startowy, dobry przegl±d. Na przyjemno¶ci bêdzie czas.
    Tak czy owak przyjemno¶ci ¿yczê.
    Dok³adnie jestem tego samego zdania. Dla mnie przede wszystkim samochód ma je¼dziæ, taka jego rola.

Póki co dzi¶ naprawi³em to co zepsu³em czyli wróci³a na miejsce klapka wlewu paliwa :)

Bujn±³em siê przed chwil± tak testowo (¿adnych przesadnych ogni itp.) oko³o 30km. Rzeczywi¶cie kiera z wielko¶ci± jest trochê przesadzona jak mówili w jakim¶ filmiku na YT.

Znalaz³em ju¿ pierwsze pierdo³y:

- nie mam ogranicznika w drzwiach kierowcy (tu liczê na wasz± pomoc - mo¿e kto¶ sprzedaje, mo¿e macie kogo¶ do polecenia na allegro itp.
    - nie pali mi siê ¿adna z lampek tych przy lusterku wstecznym
    - nie dzia³a mi kluczyk przy skrzyni biegów (podejrzewam ¿e to do zamykania drzwi
    - jak próbujê podkrêciæ podgrzewanie fotela to siê wy³±cza na minimum grzeje ( brak mocy ? :D )
    - wg mnie trochê p³ywa ale to mo¿liwe ¿e kwestia przyzwyczajenia i pewnie kapci (jeszcze na zimowych jest z komisu) w mercedesie te¿ na pocz±tku my¶la³em ze p³ywa zanim siê przyzwyczai³em
    To chyba dzi¶ na tyle z tej mojej 30km przeja¿d¿ki

No i zaczynam doceniaæ magiê lenistwa czyli automatu :D

Do³±czy³
    May 2018
    BMW
    E38 728
    Sk±d
    P³oñsk
    No i jednak :/ albo jestem jeszcze w szoku po zakupowym albo mnie zrobili w Ch..... Od dwóch trzech dni ka¿de uruchomienie to chmura dymu która do¶æ szybko znika ale jednak jest. Us³ysza³em ju¿ ¿e to najprawdopodobniej pier¶cienie. I teraz pytanie mogli to ukryæ jakim¶ moto doktorem i zrobili to specjalnie? Pierwsze dwa trzy dni nie by³o takich objawów a przecie¿ nie dojecha³em go robi±c 300km.

Powinienem siê z niminuzerac czy po³o¿yæ ³askê i po prostu wymieniæ? Pytanie jakie to mog± byæ koszta i czy skoro pierscienie to czy to mo¿e byæ transakcja wi±zana ¿e jeszcze razem z pier¶cieniami co¶ siê dodatkowo wymienia?

Wys³ane z mojego VTR-L29 przy u¿yciu Tapatalka

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    e32 m30b35
    Sk±d
    zachpom kalisz pom
    Blog
    1
    Zacznij od odmy

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2015
    BMW
    E38 750iL 2001
    Sk±d
    Bydgoszcz
    Próbowaæ ukryæ mogli wszystko, ale raczej nie wyegzekwujesz bez du¿ej walki. Je¿eli faktycznie zalali doktora to pierwsze co powiniene¶ zrobiæ to wymieniæ olej, ¿eby nie dor¿n±æ do koñca.
    Nie mam pojêcia jaki masz bud¿et i w ogóle, ale mo¿e warto rozwa¿yæ wyd³ubanie silnika. Przy okazji przejrzysz wszystko, mo¿esz bez dodatkowej roboty wymieniæ wszystkie uszczeleczki i pierdó³ki, które w samochodzie w tym wieku s± ju¿ sparcia³e. Bêdziesz mia³ spokój ducha i z pewno¶ci± silnikowi wyjdzie to na zdrowie.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Mirant
    Do³±czy³
    May 2017
    BMW
    750il E38 , 120i E87
    Sk±d
    ¦wiêtokrzyskie

Kupi³e¶ na fv mar¿e czy umowê kupna sprzeda¿y ?
    Nie koniecznie pier¶cienie mog± to byc uszczelniacze zaworów olej ¶cieka na t³oki a po zapaleniu go wypala.
    Jaki kolor ma dym ?
    Ostatnio edytowane przez Mirant ; 31-05-2018 o 13:56
    Ile dajesz tyle dostajesz !!!

Do³±czy³
    May 2018
    BMW
    E38 728
    Sk±d
    P³oñsk
    Cytat Zamieszczone przez Mirant Zobacz posta
    Kupi³e¶ na fv mar¿e czy umowê kupna sprzeda¿y ?
    Nie koniecznie pier¶cienie mog± to byc uszczelniacze zaworów olej ¶cieka na t³oki a po zapaleniu go wypala
    FV mar¿a z komisu

Do³±czy³
    May 2017
    BMW
    750il E38 , 120i E87
    Sk±d
    ¦wiêtokrzyskie
    W takim wypadku masz gwarancje na wady ukryte na 10000000% i wcale to nie jest takie trudne pierwsze co to poinformuj go¶cia telefonicznie co i jak zobaczysz jak podejdzie do tematu , jak bedzie g³upia gadkê uskutecznial mo¿esz mu powiedzieæ ze rozmawia³e¶ z w biurze terenowym zecznika praw konsumentów i jak sie nie dogadacie co do kosztów naprawy oddasz auto do serwisu na wycenê kosztów naprawy oczywi¶cie jesli jest to wada ukryta i na drodze z powództwa cywilnego i tak ¶ci±gniesz z niego te koszta .
    Taka wycena nie kosztuje wiele na jej podstawie piszesz do niego wtedy pismo o zwrocie kosztów do³±czaj±c kopie kosztorysu z numerem konta i terminem 7 dni jesli go¶æ nie zareaguje to juz twoja sprawa co zrobisz dalej bo s± dwie drogi idê do mecenasa i zak³adam sprawê albo daje sobie spokój i p³ace za naprawê , jak jest to wada która byla ukryta to do jakiegokolwiek prawnika by nie poszed³ powie mu zwróæ te koszta .
    Zapomnialbym jest jeszcze opcja taka ze mo¿esz zgodziæ sie zeby oni usunêli ta usterkê , zwrotu takiego samochodu nie ma szans chyba ze sprzedawca sam to zaproponuje .
    Ostatnio edytowane przez Mirant ; 31-05-2018 o 14:32

Do³±czy³
    May 2018
    BMW
    E38 728
    Sk±d
    P³oñsk
    Cytat Zamieszczone przez Mirant Zobacz posta
    W takim wypadku masz gwarancje na wady ukryte na 10000000% i wcale to nie jest takie trudne pierwsze co to poinformuj go¶cia telefonicznie co i jak zobaczysz jak podejdzie do tematu , jak bedzie g³upia gadkê uskutecznial mo¿esz mu powiedzieæ ze rozmawia³e¶ z w biurze terenowym zecznika praw konsumentów i jak sie nie dogadacie co do kosztów naprawy oddasz auto do serwisu na wycenê kosztów naprawy oczywi¶cie jesli jest to wada ukryta i na drodze z powództwa cywilnego i tak ¶ci±gniesz z niego te koszta .
    Taka wycena nie kosztuje wiele na jej podstawie piszesz do niego wtedy pismo o zwrocie kosztów do³±czaj±c kopie kosztorysu z numerem konta i terminem 7 dni jesli go¶æ nie zareaguje to juz twoja sprawa co zrobisz dalej bo s± dwie drogi idê do mecenasa i zak³adam sprawê albo daje sobie spokój i p³ace za naprawê , jak jest to wada która byla ukryta to do jakiegokolwiek prawnika by nie poszed³ powie mu zwróæ te koszta .
    Zapomnialbym jest jeszcze opcja taka ze mo¿esz zgodziæ sie zeby oni usunêli ta usterkê , zwrotu takiego samochodu nie ma szans chyba ze sprzedawca sam to zaproponuje .
    Wiem ¿e teraz przys³uguje 2 letnia rêkojmia, w zwrot mo¿e za bardzo nie wierzê ale ju¿ w zamianê na co¶ innego bardziej. Zobaczê co powie.

Do³±czy³
    May 2017
    BMW
    750il E38 , 120i E87
    Sk±d
    ¦wiêtokrzyskie
    Nie ma rêkojmi tylko gwarancja i nie podlega podzespo³ów eksploatacyjnych , pogadaj i zobacz co powie , oczywi¶cie zdiagnozuj dobrze ten silnik moze tylko uszczelniacze zaworów lub odma to nie ma co sie stresowaæ

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar niestepne
    Do³±czy³
    Oct 2013
    BMW
    e38 728i by³o jest e53 4.4 i e65 3.6
    Sk±d
    M³awa
    Cytat Zamieszczone przez kubekpokawie Zobacz posta
    Wiem ¿e teraz przys³uguje 2 letnia rêkojmia, w zwrot mo¿e za bardzo nie wierzê ale ju¿ w zamianê na co¶ innego bardziej. Zobaczê co powie.

Szkoda ¿e dopiero dzi¶ wszed³em na forum widzia³em to autko i takie ¶rednie wed³ug mnie z Komisem 4 ko³a znajomy mia³ przeboje wiêc albo zamienisz na inne auto albo....

Podobne w±tki

1. [E65/66] Bêdê nowy:D
    Przez baq172 w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 04-09-2016, 11:55
  2. [zawieszenie] Bêdê wymienia³ tylne ³o¿yska -- macie jakie¶ wskazówki?
    Przez hatecraft w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 30-07-2011, 21:25

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •