Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Problem z Nawigacja oraz zmieniarka DVD Potrzebna pomoc

  1. #1
    Zaawansowany Użytkownik
    Dołączył
    Aug 2017
    Posty
    130
    BMW
    E66 730D
    Skąd
    Pajęczno

    Post Problem z Nawigacja oraz zmieniarka DVD Potrzebna pomoc

    Witam, od 2 tygodni mam problem. Otóż taki ze włączając Navi wyskakuje mi ekran cały w paski , taka sama sytuacja jest gdy włączam DVD, ekran w paski, lecz głos z filmu/bajek leci normalnie jedynie brak obrazu. Raz na X razy wszystko działa jak należy nie występują paski





    Zabrałem sie za poszukiwanie problemu zaczynając zakładać po kolei pętle na poszczególne urządzenia sprawdziłem wszystko z tyłu w bagażniku oraz zmieniarkę CD z przodu nie przyniosło to rezultatu problem pozostał. Sprawdzałem na przemian również navi z dvd , zakładając pętle na navi sprawdzałem czy dvd będzie chodzić juz normalnie ale nie, ta sama sytuacja była odwrotnie. Dziwi mnie tylko to ze głos z dvd leci w głośnikach normalnie ale obraz tak jak na zdjęciu w paski bądź czasami czarny. Jeżeli była by to wina zmieniarki/czytnika dvd to po zmostowaniu powinna navi ruszyć a tu guzik to samo. Jedynie raz na jakiś czas wszystko działa jak by nigdy nic. Ktoś podpowie gdzie szukacz przyczyny ?

    Pętle na światłowód zakładałem taka

    Ostatnio edytowane przez krzysiek89 ; 13-05-2018 o 20:35

  2. #2
    Vip Vip
    Dołączył
    Dec 2009
    Posty
    3,335
    BMW
    Nie mam
    Skąd
    Racibórz(Śląsk)
    Spróbuj poruszać stelażem z monitora. Może jakiś przewód jest złamany
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

    Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

  3. #3
    Zaawansowany Użytkownik
    Dołączył
    Aug 2017
    Posty
    130
    BMW
    E66 730D
    Skąd
    Pajęczno
    Ruszałem bez efektu , ta sama sytuacja jest na przednim wyświetlaczu. Co moge jeszcze dalej sprawdzic? Moduł anteenowy w tylnim słupku moze miec jakiś wpływ?

  4. #4
    Zaawansowany Użytkownik
    Dołączył
    May 2016
    Posty
    588
    BMW
    e65 730d 2004r
    Skąd
    Poznań
    Sygnał tam idzie do sterownika monitora z modułu TV.
    Są to 4 żyły R G B plus ekran.
    U mnie jak odłączyłem ten przewód też takie paski wyskoczyły.
    Sprawdź to połączenie.

  5. #5
    Zaawansowany Użytkownik
    Dołączył
    Aug 2017
    Posty
    130
    BMW
    E66 730D
    Skąd
    Pajęczno
    Dzieki , dzisiaj bede grzebać dalej dam znać

  6. #6
    Zaawansowany Użytkownik
    Dołączył
    Aug 2017
    Posty
    130
    BMW
    E66 730D
    Skąd
    Pajęczno
    Słupek sprawdzony temat zostaje, raz działa raz nie brak pomysłu gdzie szukac dalej :/

  7. #7
    Zaawansowany Użytkownik
    Dołączył
    Aug 2017
    Posty
    130
    BMW
    E66 730D
    Skąd
    Pajęczno
    W którym miejscu znajduje sie sterownik monitora ?

  8. #8
    Zaawansowany Użytkownik
    Dołączył
    Aug 2017
    Posty
    130
    BMW
    E66 730D
    Skąd
    Pajęczno
    Panowie jak zdemontować tą osłone pod zapalniczkami ?


  9. #9
    Vip Vip
    Dołączył
    Dec 2009
    Posty
    3,335
    BMW
    Nie mam
    Skąd
    Racibórz(Śląsk)
    Problem z obrazem występuje na obu monitorach czy tylko tylnym?

    Problem występuje sporadycznie na każdej funkcji czy tylko na konkretnych, jeśli tak to jakich?
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

    Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

  10. #10
    Zaawansowany Użytkownik
    Dołączył
    Aug 2017
    Posty
    130
    BMW
    E66 730D
    Skąd
    Pajęczno
    Jest na obu przód i tył. Występuje tylko na dvd oraz na nawigacji (jak nie działa navi to dvd tak samo w tym czasie nie działa ) .Loteria , działa gaszę auto odpalam juz nie działa i jest to często.
    Błędów brak

Podobne wątki

  1. [elektryka] Problem z lampa Potrzebna pilnie pomoc
    Przez krzysiek89 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 16-11-2017, 10:20
  2. [skrzynia] Potrzebna pomoc
    Przez lukas866 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 24-09-2017, 18:42
  3. [diagnoza] Potrzebna pomoc
    Przez lukas866 w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 24-05-2017, 16:28
  4. [elektryka] Wtyczki silniczków nagrzewnicy oraz jej montowanie - potrzebna pomoc!
    Przez cenciak w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10-05-2014, 11:21
  5. [diagnoza] potrzebna pomoc
    Przez joe8383 w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26-03-2012, 09:26

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •