Jaki środek możecie polecić do chemicznego ściągnięcia lakieru (klaru) z felg aluminiowych przed polerowaniem ?
Jaki środek możecie polecić do chemicznego ściągnięcia lakieru (klaru) z felg aluminiowych przed polerowaniem ?
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Dzieki za potwierdzenie wyników własnych poszukiwań !
Pozdrawiam, Sebek
Jeżeli całe polerowane to tylko i wyłącznie wibracyjne polerowanie. Maszyna wszystko zrobi :) https://www.google.com/search?q=wibr...ient=firefox-b
Ja używam Den Braven
Ściągałem w weekend chemicznie bezbarwny z felg S line z A8. Używałem środka firmy 3v3 dostępnego w castoramie lub liroy merlin i niestety średnio byłem zadowolony z efektu. Felga ma prosty wzór więc lepiej wychodziło zeszlifowanie bezbarwnego papierkami na rzepach. Szukałem wszędzie scansolu ale niestety poległem, a ponoć ten jest najlepszy.
Chodzi o same ranty felg dwuczęściowych - klar na nich nie jest już pierwszej świeżości.
Widziałem w necie test rożnych środków i scansol był jednym z lepszych.
Dostępność w rożnych wariantach na allegro.
Pozdrawiam, Sebek
Ja ze swojej strony polecam V33 ziela butla z czerwonym korkiem. W porównaniu ze skansolem ten środek robił masakrę na rantach z których ściągałem klar. Kilka minut i lakier się podrywał. Scansol leżał kilka godzin i efekt średni. Z drugiej strony nie wiem, czy ten środek się popsuł, czy jak, ale ostatnio jak ściągałem lakier z felg, to już wcale tak dobrze nie szło. A i to i to były BBS RC. Takie same. Na S37 to w ogóle masakra.
Ja miałem zieloną butlę z czerwonym korkiem i lipa, na dużych powierzchniach jeszcze jakoś poszło, ale przy załamaniach itp nie roztopiło lakieru prawie wogóle...
Może środek zszedł na psy.