Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: BMW E38 740 4.4 MOCNO KOPCI I PALI OLEJ AWARIA SILNIKA

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    . ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez wojtas23011990
    he he ok rozumiem nie mam full heh a co do tematu mam ściągnięty cały kolektor ssący i pełno oleju i syfu bo poprzedni właściciel miał szambo w filtrze powietrza. mam nowe świece i nie wiem gdzie kupić ta membrana koleś mówi ze ponad 2 tyg trzeba czekać na nią wiecie gdzie można szybciej ja dostać.

Gdzie Ci tak powiedzieli ? W ASO ?

Skontaktuj sie z uzytkownikiem Sylwek7 - moze da rade Ci wczesniej doslac.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Początkujący Użytkownik
    a wracając do tematu. Odma (odpowietrzenie wału korbowego) w serwisie to około 150zł, wymienić możesz sam tylko może być problem bo często śruby (torx) ciężko się odkręca).
    Miałem podobnie, do tego że czasem kopcił to jeszcze potrafiło trząść silnikiem.
    Pozdrawiam.

Każdy się uczy na błędach i skończymy już o tej opcji pisać, a wracając do tematu zamówiłem odmę całą koszt 211 zł oraz wymieniam przy okazji uszczelki pod klawiaturą i pod kolektorem obowiązkowo i się zastanawiam czy przesmarować je tym specjalnym klejem do uszczelek(nie pamiętam nazwy). koszt uszczelek to 80zł pod kolektor i 150 pod klawiaturę.

Ok wszystko zrobione i jest ok obroty są ok nie dymi in najważniejsze chodzi równo dzięki za pomoc koszt naprawy samemu to 230zł za membranę i własna robota z uszczelkami 550zł + robocizna u mechanika około 200zł pozdrawiam. temat zamknięty

Jeszcze pytanie jakie powinno być ciśnienie w komorze spalania z przebiegiem kolo 250tys a jakie jest jak jest nowe.

Uprawnienia umieszczania postów