Witam mam problem, na łączeniu wydechu z kolektorami wydechowymi po lewej stronie strasznie rzęzi, tak jakby coś było w środku rury. Myslałem ze odkręcone są śruby ale jednak ok było. Miał ktoś takie coś ? Pozdrawiam
Witam mam problem, na łączeniu wydechu z kolektorami wydechowymi po lewej stronie strasznie rzęzi, tak jakby coś było w środku rury. Myslałem ze odkręcone są śruby ale jednak ok było. Miał ktoś takie coś ? Pozdrawiam
Może katalizator się posypał
ewidentnie słychać tutaj na łączeniu kolektora z rurami..
Kolektory w M60/62 mają budowę płaszczową. Być może jedna z warstw się oberwała i teraz brzęczy. Bez rozebrania tego niczego się nie dowiesz. Przygotuj oczywiście nowe uszczelki i uważaj żeby nie urwać szpilek.
Uszczelki kup na wymiar. Przerabiałem temat, ori ok. 60/szt, zamienniki ok.30/szt, kupione na wymiar 15/szt. Zaopatrz się też w pastę to wydechu, bo uszczelki idą na dwie rurki, a pozostałe dwie niby bezuszczelkowe, ale po swoim przykładzie już wiem, że lepiej trochę posmarować pastą. Jak szpilki przetrwają, to gratuluję. U mnie poszły wszystkie, zastąpiłem czarnymi śrubami i miedzianowanymi nakrętkami.
to jeśli się oberwała warstwa to jakos można to pospawać czy szukać inne kolektory?? Uszczelki kupić nowe te co się kończy kolektor a zaczyna rura tak?