Temat postarałem się rozpatrzyć we własnym zakresie wysyłając maile i kontaktując się ze sklepami specjalizującymi się w sprzedaży części do BMW, oraz pobliskim Dealerem BMW. Odpowiedzi które uzyskałem pozwalają stwierdzić że prawdopodobnie (o dziwo) jest to oryginalna część produkowana przez BMW (100% pewności nigdy nie będę miał). Zderzak został przywieziony z ASO w Belgii (data produkcji o ile dobrze pamiętam sięgała 2001 roku), idealnie pasuje i ma dokładnie takie same oznaczenia jak zderzak który pierwotnie był zamontowany w moim aucie. Inny niż aktualnie figurujący w BMW ETK numer katalogowy umieszczony na części wyprodukowanej kilka lub kilkanaście lat temu jest podobno sytuacją normalną i niekoniecznie musi świadczyć o tym, że nie jest to zderzak oryginalny. Logo BMW natomiast aktualnie występuje na każdej części, jednak kiedyś podobno nie było to takie oczywiste i zdarzały się części jego pozbawione. Informacje które tutaj przedstawiłem zostawiam gdyby przypadkiem ktoś miał podobny problem, nie są to może informacje 100% pewne, ale mi wystarczają żeby z czystym sumieniem zainstalować w/w produkt w moim samochodzie :-)
Pozdrawiam.