Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moze ktos mi powiedziec czemu przy lewej sondzie jest pokazany !!! Wykrzyknik i czy tak ma byc czy ta sonda jest tez walnieta jedna wymienilem
1) Hej, która sonde wymieniałeś ? Czy ta wartość -0.20 jest stała ? Musisz uzbroić się w cierpliwość bo inaczej bardzo szybko się zniechęcisz. Nie mogła Ci przyjść sonda z inną wtyczką bo w Twoim aucie obie są takie same. Druga sprawa że w sondzie z tego co pamiętam kabli się nie lutuje, tylko zaciska.
Nr Twojej sondy: Bosch 11781247406,
tak wygląda: http://www.realoem.com/bmw/photos/11781247406
2) Druga wartość z wykrzyknikiem to jest ilość powietrza jakiej potrzebuje silnika, u Ciebie powinno to być 14,5 a jest 18.
Ostatnio edytowane przez czerwony16 ; 01-04-2018 o 10:21
Wymienilem ta od kierowcy czyli ta 2 chyba co pokazuje 18 a ta jest pierwsza pokazuje jeszcze wiecej tu zrobilem zdjecie bo mam jeszcze inny program i to mi pokazalo
Wtyczek do sondy lambda się NIE LUTUJE. To materiał nie lutowalny, a nawet jeśli będzie Ci się wydawało że zlutowałeś, to i tak nie będzie pokazywać prawidłowych wartości. Do łączenia przewodów sond są specjalne złączki.
![]()
A to lipa ale skrecilem kabel przed lutowaniem to chyba powino byc dobrze czy jak sadzisz
Ja nie lutowalem wtyczki tylko kabel przecielem i go skrecilem i zlutowalem stara wtyczka zostala ,bo tez nie wiem czemu wszendzie pisalo ze od 96 do 98 ma byc bosch 559 koncowka 37 cm dlugi kabel a od 98 do 2001 ma byc 477 bosch a u mnie jest Dokladnie ten drugi i kabel bosch 477 i 32 cm kabel