Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Zanik pradu, brak ladowania?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32
    Od gory mam mocowanie do tej jakby szyny, dwie sruby tam wchodza w odstepie ok 5cm od siebie, od dolu idzie takze sruba, jak sie dobrze czlowiek przyjrzy to mozna zauwazyc gdzie wchodzi. Wlasnie ten stary ktory mialem pasuje dobrze, a ten ktory kupilem twierdza ze nie wchodzi.

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Ta jakby szyna to napinacz paska - element 7 na SCHEMACIE.
    Kręcąc nakrętką 10 napinasz pasek.
    Od dołu altek ma dwoje uszu, przez które jak napisałeś przechodzi śruba mocująca.

I to cała filozofia mocowania altka.
    Dlatego zapytałem co konkretnie igdzie nie pasuje względem ramy?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32
    Jak mam byc szczery, to jutro z samego rana sam pojde i bede patrzyl ten altek, bo jedyne co od niego uslyszalem to 'nie wchodzi, jest za duzy' szkoda, ze ten wczesniejszy jest wiekszy niz ten ktory mial wsadzic. Byc moze juz pora wziac sprawy w swoje rece, bo jestem laikiem jezeli chodzi o grzebanie przy aucie.

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Tu filozofii wielkiej nie ma.
    Popatrz na ten film. Nie jest to e32, mocowanie dolne i napinanie paska jest zrealizowane delikatnie inaczej, ale to szczegół. Złapiesz o co chodzi.
    Jeżeli wg mechanika altek jest za duży i nie pasuje to pewnie nie wysilił się, żeby go wpasować porządnie.
    Ostatnio edytowane przez yaz ; 20-03-2018 o 22:50

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32
    Wielkie dzieki za filmik. Jak tak patrze to moj tez powinien wejsc bez problemu i chodzic normalnie. Nie wiem gdzie on tam widzi problem aby moj zamontowac, gorzej jak zrobie to bez jego pomocy :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32
    Bylem w warsztacie i juz sam nic nie rozumiem. Albo mam nie ten alternator co trzeba, albo rama jest inna. Poza tym alternator nie ma na dole 2 uszu tylko jedno i kompletnie nie pasuje.

https://images81.fotosik.pl/1023/47b...3c5b2b2gen.jpg

Tutaj siedzi na dole juz sruba, ale tak jak wspominalem, nie ma 2 uszu i w ogole nie pasuje na gorze
    https://images81.fotosik.pl/1023/2fc...3bbe94dgen.jpg
    https://images81.fotosik.pl/1023/471...c90db7agen.jpg

Po pierwszej wymianie to juz w ogole. Ogladalem ten alternator ktory siedzial. 8V, 80A i Made in Poland. W uja mnie zrobili w poprzednim warsztacie, wlozyli to co mieli aby odpalil i odjechal kawalek dalej, pomysleli, ze auto na innych blachach i moga sobie pozwolic.

Rozumiem, ze ten bedzie odpowiedni? Bo juz jestem tak zakrecony, ze wole sie upewnic:
    https://www.iparts.pl/czesc/alternat...0-1107706.html
    Ostatnio edytowane przez Dziubek ; 21-03-2018 o 12:28

Zaawansowany Użytkownik Awatar Mirant
    BMW
    750il E38 , 120i E87
    Zapytam bo już się pogubiłem z tymi alternatorami gdzie masz alternator ten który był w aucie przed pierwszą wymianą ten na którym jezdziłeś ?
    Ile dajesz tyle dostajesz !!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32
    W warsztacie w ktorym wymienili mi na nie wiadomo co. 'Szefa' nie bylo i mialem go odebrac przy nim, bo nie wiedzieli gdzie on rzekomo jest. Szkoda, ze dojechalem jedynie do domu i na tym sie skonczylo. Alternator zamowilem na adres Warsztatu abym sie nie krecil w ta i z powrotem, wymienili bez mojej obecnosci, zapewniali, ze wszystko jest w porzadku.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Mirant
    BMW
    750il E38 , 120i E87

Cytat Zamieszczone przez Dziubek Zobacz posta
    W warsztacie w ktorym wymienili mi na nie wiadomo co. 'Szefa' nie bylo i mialem go odebrac przy nim, bo nie wiedzieli gdzie on rzekomo jest. Szkoda, ze dojechalem jedynie do domu i na tym sie skonczylo. Alternator zamowilem na adres Warsztatu abym sie nie krecil w ta i z powrotem, wymienili bez mojej obecnosci, zapewniali, ze wszystko jest w porzadku.
    To truj ich niech oddają !!!!!!!!!!!!! ich za.......ny obowiązek oddać Ci tą część

Podejrzewam że stary altern. będzie dobry i tylko sam regulator napięcia będzie w nim do wymiany .
    Nie wypowiem się co do tego alternatora który w linku wyżej przedstawiłeś bo nie mam e32 a z katalogu pierwszego lepszego intercars wychodzą 3 rodzaje różnią się amperami i średnicą koła pasowego najlepiej będzie dobrać po starym lub po nr. Vin spróbować namierzyć nr OE i po tym numerze namierzać zamiennik jak chcesz nowy
    Ile dajesz tyle dostajesz !!!

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Napisz numer Boscha z czerwonej naklejki tego altka, którego przymierzałeś.
    Wtedy będzie można sprawdzić do jakiego auta on pasuje.

A z ori altkiem, który siedział u Ciebie w aucie nie odpuszczaj tym szpecom, tak jak napisał bmm750il.
    Ich obowiązkiem jest oddać, a przynajmniej zapytać czy chcesz twoją starą część z powrotem.